Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-stjerna ble overraskende vraket på bursdagen. Det likte han dårlig

Theo Walcott ikke tatt ut i landslagstroppen til England-sjef Gareth Southgate. 

VRAKET: Arsenals Theo Walcott er ikke tatt ut i England-troppen. Foto: NTB Scanpix
VRAKET: Arsenals Theo Walcott er ikke tatt ut i England-troppen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Ved første øyekast så ser ikke England-troppen som møter Tyskland (vennskapskamp) og Litauen (VM-kvalik) særlig sterk ut.

Det var derfor mange som hevet på øyenbrynene da Arsenal-stjerne Theo Walcott ble utelatt av manager Gareth Southgate. I stedet ble spillere som Jake Livermore, Nathan Redmond og James Ward-Prowse tatt ut.

Walcott har lenge slitt med skadeproblemer, men har ikke pådratt seg noen store smeller denne sesongen. Lynvingen står med 8 mål på 47 landskamper, og har scoret totalt 17 mål for Arsenal denne sesongen (åtte i Premier League).

Det er ingen av de øvrige i England-troppen som har like mange nettkjenninger denne sesongen. Likevel var ikke det nok for Southgate.

Talte sin sak

Etterpå innrømmet England-sjefen at Walcott argumenterte for at han fortjener en plass i troppen, og at han respekterer det.

- Argumenterte han for seg selv? Ja. Han sa: «Jeg er en av de mestscorende i ligaen», sa Southgate på gårsdagens pressekonferanse ifølge The Guardian.

FÅR KRITIKK: England-manager Gareth Southgate. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: England-manager Gareth Southgate. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På toppen av det hele fylte Walcott 28 år dagen han fikk beskjed om vrakingen.

- Han var ikke veldig begeistret for samtalen. Jeg forventer ikke at han skal være fornøyd, sier landslagssjefen, som ringte Walcott for å gi ham de dårlige nyhetene.

- Men jeg har noen store avgjørelser å ta og det var riktig å ringe ham og få snakket ut, selv om timingen ikke var den beste, sier Southgate.

Få offensive spillere

Det er særlig spesielt at Walcott ble vraket med tanke på at Daniel Sturridge og Harry Kane begge er ute med skader. Wayne Rooney er heller ikke med i troppen, og det mangler derfor litt offensiv skyts.

Sunderland-spiss Jermain Defoe ble på sin side tatt ut i England-troppen for første gang på over tre år, mens Leicesters Jamie Vardy og Manchester Uniteds Marcus Rashford har fått de to øvrige spissplassene.

I tillegg har England mer offensive midtbanespillere som Dele Alli, Adam Lallana og Raheem Sterling på laget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media