Arsenal-stjerna dropper EL-finale - av frykt for egen sikkerhet

Arsenal-profilen Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea. Han føler seg ikke trygg på at egen sikkerhet er ivaretatt.

REISER IKKE: På grunn av den politiske situasjonen mellom Aserbajdsjan og Armenia reiser ikke Henrikh Mkhitaryan med Arsenal-laget til Baku. Foto: Action Images via Reuters/John Sibley/NTB scanpix
REISER IKKE: På grunn av den politiske situasjonen mellom Aserbajdsjan og Armenia reiser ikke Henrikh Mkhitaryan med Arsenal-laget til Baku. Foto: Action Images via Reuters/John Sibley/NTB scanpixVis mer

Arsenal bekrefter tirsdag i en uttalelse på eget nettsted at Mkhitaryan blir igjen i London når laget setter kursen for Aserbajdsjans hovedstad Baku.

London-klubben har uttrykt bekymring rundt sikkerheten til den armenske midtbanemannen gitt den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Nylig ble Det europeiske fotballforbundet (UEFA) bedt om å garantere for Mkhitaryans sikkerhet.

Samtaler skal ha pågått den siste tiden i sakens anledning.

Nå er Arsenal åpenbart kommet fram til at Mkhitaryan blir hjemme.

- Vi har undersøkt grundig alle muligheter for at «Micki» kan være en del av troppen, men etter å ha diskutert med Micki og hans familie har vi i fellesskap kommet til enighet om at han ikke reiser, heter det i tirsdagens uttalelse.

Videre heter det at London-klubben overfor UEFA har uttrykt sin bekymring rundt situasjonen til spilleren som har vært viktig på lagets vei til finalen.

- Vi er svært lei oss for at en spiller går glipp av en europeisk finale på grunn av slike omstendigheter, i og med at dette er en anledning som kommer sjelden i løpet av en fotballkarriere, skriver Arsenal.

Aserbajdsjans idrettsminister Azad Rahimov sa nylig at det ikke vil bli problemer rundt Mkhitaryans deltakelse i kampen.