Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-stjerne avslører Mourinho-feide i ny bok: - Du er en sutrekopp, gå og dusj

 Mesut Özil letter på sløret i boka «Det magiske spillet».

IKKE BESTEVENNER: Mesut Özil forteller i en ny bok at han og manager José Mourinho kranglet i Real Madrid. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
IKKE BESTEVENNER: Mesut Özil forteller i en ny bok at han og manager José Mourinho kranglet i Real Madrid. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix Vis mer

(FourFourTwo): Arsenal-stjerne Mesut Özil kommer med en selvbiografi som heter «Det magiske spillet». I den anledning har tyske Bild kommet med noen eksklusive drypp fra boka til midtbanespilleren.

Der kommer det blant annet fram at Özil og Manchester United-manager José Mourinho ikke akkurat var gode venner, da duoen jobbet sammen i Real Madrid. Mourinho skal blant annet ha uttalt:

«Vet du hva, Mesut? Du kan dra, forsvinne herfra! Du er en sutrekopp, gå og dusj. Vi vil ikke ha deg her!» skriver Özil, som lenge lot seg irritere over sin sjef.

«Hvis han sier et ord til vil jeg eksplodere. Bare et lite ord. Hva gjør fyren med meg? Hvorfor hakker han så på meg? Det er ikke normalt. Det er sprøtt», skriver Özil om forholdet mellom ham og portugiseren.

Skjelt ut foran alle

Özil skriver at han følte seg urettferdig behandlet av Mourinho, som hele tiden klaget på ham. Mourinho ønsket ifølge Özil blant annet at han skulle delta mer i det forsvarende spillet og gå hardere inn i taklinger.

«Tror du to fine pasninger er nok? Du er for fin til å gå i krigen. Du tror du er så god at halvparten kunne vært nok», skal Mourinho ha uttalt foran alle spillerne i pausen under en kamp.

Arsenal-teknikeren beskriver forholdet deres som en kamp mellom to rivaliserende boksere.

«Han tar en pause. Han stirrer på meg med de mørkebrune øynene. Jeg stirrer tilbake. Vi er som to boksere som veier hverandre med øynene før første runde. Han viser ingen følelser. Han venter på et svar fra meg. Jeg hater ham så mye nå. Jeg liker egentlig Mourinho», skriver Özil.

Og da Mourinho forteller at han skal vise Özil hvordan han skal gå inn i taklingene, og bruker hele kroppsspråket for å få fram poenget, blir det for mye for Özil. Han svarer med å ta av seg trøya og kaster den på Mourinho med ordene: «Dersom du er så god, kan du spille selv».

Mourinho bare lo og kalte Özil en «feiging» etterpå, mens spilleren selv gikk i dusjen. Etterpå beklaget Özil overfor sine lagkamerater.

Tre år sammen

Özil ble tatt av i pausen desember 2012 mot Deportivo La Coruna. Da hadde Mourinho allerede skjelt ham ut på sidelinja underveis.

- Vil du ha ballen i føttene må du løpe, sa Mourinho blant annet ifølge Goal.com.

Özil spilte tre år under Mourinho på Santiago Bernabéu. Han vant blant annet La Liga, Copa del Rey og den spanske supercupen før begge to forlot klubben sommeren 2013.

I seinere tid har Mourinho skrytt av Özil offentlig.

- Özil er unik. Det er ikke noen som kan kopiere ham, det finnes til og med ikke dårlige kopier. Han er den beste nummer 10 i verden, sa Mourinho i 2015.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media