Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-stjerne donerer fem millioner kroner for å redde trekkspillfabrikk

Laurent Koscielny er stolt av røttene sine.

MÅLSCORER: Laurent Koscielny satte punktum for Arsenals 4-1-seier over Sunderland. Nå gir han penger til en trekkspillfabrikk. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix
MÅLSCORER: Laurent Koscielny satte punktum for Arsenals 4-1-seier over Sunderland. Nå gir han penger til en trekkspillfabrikk. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fotballspillere, i alle fall de aller beste, tjener fett med penger. Ofte velger de da å gi noe tilbake til samfunnet som var med å forme dem, gjerne i form av bidrag til tidligere klubber, skoler og andre institusjoner som har betydd mye for dem.

Trekkspillfabrikker er nok ikke de hyppigste mottakerne av milliongaver fra Premier League-stjerner - før nå.

Gammel fabrikk For Arsenal-spiller Laurent Koscielny ble tydeligvis trist da han hørte at Maugein, en trekkspillfabrikk i han hjemby Tulle, var truet med konkurs.

Fabrikken ble grunnlagt i 1919, og 20 ansatte kunne fort ha mistet jobben om siste note var spilt.

Det ville ikke Arsenal-stjerna ha noe av, så han bladde, som en del av en investeringsgruppe, opp 600 000 euro (snaut fem millioner kroner) for å redde den dyrebare trekkspillfabrikken, ifølge The Guardian.

Kinesisk konkurranse Tulle, byen hvor disse trekkspillene altså lages, er også valgkretsen president Francois Hollande sokner til. Det skal ha vært byens borgermester, Bernad Combes, som beleilig nok også er en rådgiver for Hollande, som kontaktet Koscielny for å spørre om han ikke ville gjøre et aldri så lite bidrag til hjembyen.

Med 26 millioner kroner i årslønn, sved det nok ikke så altfor mye i lommeboka til landslagsspilleren.

HAR FORTSATT JOBB: Denne mannen, som lager trekkspill på Maugein-fabrikken i Tulle, kan pustet lettet ut. Foto: AFP PHOTO / DERRICK CEYRAC / NTB Scanpix
HAR FORTSATT JOBB: Denne mannen, som lager trekkspill på Maugein-fabrikken i Tulle, kan pustet lettet ut. Foto: AFP PHOTO / DERRICK CEYRAC / NTB Scanpix Vis mer

Maugein-fabrikken lager trekkspill fra bunn av, og har gjort det ganske greit. Det er imidlertid konkurranse fra billigere trekkspill i Øst-Europa og Kina som har gjort at de siste par årene har vært vanskelige.

Nå får de en ny mulighet, takket være en gavmild Arsenal-spiller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!