Arsenal-stjerne vil ikke se Uniteds stortalent på det engelske landslaget

- Vi må huske hvem vi er.

IKKE VELKOMMEN: Arsenals Jack Wilshere (t.h) ønsker ikke at spillere som Adnan Januzaj skal spille for det engelske landslaget. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
IKKE VELKOMMEN: Arsenals Jack Wilshere (t.h) ønsker ikke at spillere som Adnan Januzaj skal spille for det engelske landslaget. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester Uniteds nye stjerneskudd, Adnan Januzaj, har gjort sakene sine bra i det siste. Så bra har det gått, at FA (det engelske fotballforbundet) skal ha kontaktet Manchester United med forespørsel om den talentfulle unggutten kunne tenke seg å representere England.

Den belgisk-fødte 18-åringen, som har kosovo-albanske foreldre, kom til United som 16-åring fra Anderlecht i 2011, men har fortsatt ikke bestemt seg for hvilket land han ønsker å representere i framtida.

Arsenal-spiller Jack Wilshere uttalte på en pressekonferanse i forbindelse med helgas landskamp at han ikke ønsker å se unggutten i drakta til «Three Lions».

- De eneste spillerne som skal spille for England er engelske spillere. Hvis du bor i England i fem år så gjør det deg ikke engelsk. Hvis jeg dro til Spania og bodde der i fem år så kommer jeg ikke til å spille for Spania, sier Wilshere ifølge Sky Sports.

Ikke miste identiteten Januzaj må ha bodd i England i fem år sammenhengende fra han er 18 år, og det vil derfor ikke være aktuelt å spille for England før eventuelt i 2018. Om det skulle skje, vil ikke Jack Wilshere ønske ham velkommen.

- Vi må huske hvem vi er. Vi er engelske. Vi takler hardt, er tøffe på banen og vanskelige å slå, sier Wilshere, som påpeker at England ikke må miste identiteten.

- Vi har karakterstyrke. Du tenker på Spania og forbinder det med teknisk fotball, men når du tenker på England tenker du at de er tøffe og takler hardt. Vi må ikke glemme det, sier Wilshere.

Adnan Januzaj er tilgjengelig for Serbia, Albania, Tyrkia og Kosovo i tillegg til Belgia og England.