Arsenal sto imot presset

Slo Ajax på bortebane.

(Dagbladet.no:) Ajax - Arsenal 1-2. Gjestene kunne ikke fått en bedre start i Amsterdam ArenA.

Kampen var bare 80 sekunder gammel da Matthieu Flamini vant ballen på midten. José Antonio Reyes overtok og serverte ballen til Fredrik Ljunberg, som i Arsenals skadekrise var spiss for kvelden.

Svensken gjorde ingen feil på topp og løftet ballen over keeper og i mål.

- Ingen dårlig start. Tidlige mål gjør det lettere å spille på bortebane og vi kontrollerte kampen en stund, sier Fredrik Ljungberg til ITV2.

Og engelskmennene ga seg ikke med dette. Det ble riktignok ikke flere mål i 1. omgang, men gjestene skapte store problemer for Ajax med stort tempo framover på banen.

Straffemål

Etter drøye 20 minutter av 2. omgang ble Reyes spilt fri av Flamini, og han rundet keeper. Hans Vonk la han derimot i bakken, og Arsenal ble tildelt straffe.

Robert Pires finter keeper og setter ballen i den andre enden av målet.

VANT 2-1 IGJEN: Arsenal vant 2-1 mot Thun i den første kampen. Det ble resultatet også mot Ajax. Foto: REUTERS
VANT 2-1 IGJEN: Arsenal vant 2-1 mot Thun i den første kampen. Det ble resultatet også mot Ajax. Foto: REUTERS Vis mer

Arsenal jublet ikke lenge. To minutter etter på skjøt Tomas Galasek i stanga, men innbytter Markus Rosenborg var frampå og satte returen i tom mål.

Ajax jaktet febrilsk på en utlikning de siste 20 minuttene, men det endte med Arsenals andre 2-1-seier i Champions League denne sesongen.

- Vi manglet en del spillere, noe som økte presset på oss som spilte. Vi gjorde derimot jobben, spilte en del god fotball og scoret mål, sier Gunners-kaptein Sol Campbell til ITV2.

SIKKER PÅ STRAFFE: Robert Pires gjorde ingen feil fra 11 meter.
LEKKERT MÅL: Fredrik Ljungberg spilte spiss og sendte gjestene elegant i ledelsen.