GIR SEG: Laurent Koscielny takker av på landslaget. Foto: Reuters/John Sibley
GIR SEG: Laurent Koscielny takker av på landslaget. Foto: Reuters/John SibleyVis mer

Laurent Kosielny

Arsenal-stopper gir seg for Frankrike

Laurent Koscielny har gjort sitt for Frankrikes fotballandslag. Arsenal-forsvareren bekreftet søndag at karrieren for «Les Bleus» definitivt er over.

33-åringen gikk glipp av sommerens VM på grunn av akillesskaden han pådro seg i mai. Frankrike gikk hele veien og vant mesterskapet i Russland. Det var tøft for Koscielny å takle.

- Skaden var en ting, men VM-seieren noe helt annet. Jeg tror triumfen åpenbart var vanskeligere å håndtere psykisk enn selve skaden. VM vil for alltid være et mørkt kapittel i min karriere og mitt liv, sier han til Canal+.

- Jeg har gitt alt jeg kan for Frankrike. Nå er jeg 33 år, og jeg har vært med i to EM og ett VM. For meg har ikke skaden forandret noe som helst. Jeg er ferdig med «Les Bleus». Jeg vil alltid være en Frankrike-supporter, men jeg kommer aldri til å ikle meg den blå drakta igjen, fortsetter Koscielny, som fortsatt jobber med å komme tilbake fra den stygge skaden han fikk i europaligasemifinalen mot Atletico Madrid.

Allerede før akillesproblemene hadde midtstopperen planer om å gi seg på landslaget etter VM. Skaden har ikke forandret på det. Koscielny fikk sin landslagsdebut i november 2011 i en treningskamp mot USA. I alt fikk han 51 opptredener for Frankrike.