Arsenal straffes hardt

Fotballklubben Arsenal må betale over 2 millioner kroner i bot og flere spillere får karantene etter de stygge scenene Old Trafford.

Les også:

 • - Truet Ruud med juling
 • Krever straff for Arsenal
 • Nå er det personlig Det er det engelske fotballforbundet som har suspendert flere spillere, etter at det tok helt av på kampen mot Manchester United på Old Trafford 21. september.

  Bråket startet da Patrick Vieira ble utvist etter duell med Ruud van Nistelrooy. De to hadde vært i duell, Vieira langet ut i sinne, bommet på United-spissen med en halv meter.

  Etter at Uniteds van Nistelrooy brant en straffe i sluttminuttene brøt det ut bråk og slåssing.

  Det ble til et eneste kaos da Arsenal-spillerne feiret skuddet i tverrliggeren, og det endte i høye armer, knuffing og banneord.

  Må punge ut


  Og i dag kom straffen. Serieleder Arsenal får 175 000 pund i bot, altså over 2 millioner norske kroner, for å ikke ha kontroll over spillerne sine. Kampen i september endte 0-0.

  Suspensjonene trer i kraft fra 17. november. Flere nøkkelspillere kan bli utestengt, og det kan gå hardt utover Arsenals kamp for å for å vinne over rivalene i United.

  Ute i fire kamper


  Lauren har fått den hardeste straffen, han er utestengt i fire kamper for å ha deltatt i slåssinga. Han ble sett i klinsj med både Ruud van Nistelrooy og Quinton Fortune i kampen. Backen har også fått en bot på 40 000 pund, altså 500 000 norske kroner.

  Martin Keown, som mange tippet ville få den hardeste straffen, utestenges i tre kamper, og har fått en bot på 20 000 pund. Straffen får han ifølge FA for voldelig oppførsel mot Ruud van Nistelrooy.

  Ray Parlour er utestengt fra en kamp, og har fått 10 000 pund i bot for konfrontasjon med Ruud van Nistelrooy og Gary Neville etter at kampen var avblåst.

  Patrick Vieira må også stå over en kamp, og betale 20 000 pund fordi han nektet å forlate banen etter at han ble utvist.

  Ashley Cole ble ikke utestengt, men har fått en reprimande og advarsel, samt bot på 10 000 pund etter konfrontasjonen med Cristiano Ronaldo etter ar kampen var avblåst.

  Arsenal, som altså ikke ble fratatt ligapoeng, har 14 dager på seg til å anke dommen.

  Erkjenner skyld


  Fotballklubben sier til nyhetsbyrået AP at de foreløpig vurderer hva de skal gjøre. - Arsenal krever at spillerne skal oppføre seg passende til enhver tid, både på og av banen, sier klubben i en pressemelding.

  - Klubben aksepterer at det som skjedde iløpet av og etter kampen er utover standarden som krevet. Klubben aksepterer ansvar for spilernes oppførsel, heter det videre.

  Manchester Uniteds spillere Ronaldo og Ryan Giggs er også siktet for upassende oppførsel, men deres straff er ennå ikke avgjort.

 • Les mer på FAs nettsider.
SINT:</B> Arsenals Martin Keown roper til Manchester Uniteds Ruud Van Nistelrooy etter at han bommet på straffen. 24. september siktet fotballforbundet seks Arsenalspillere og to fra United etter slåssinga på banen.
UTVIST:</B> Her får Arsenals Patrick Vieira det røde kortet av dommer Steve Bennett i grisekampen mot Manchester United.