Arsenal suverene til slutt

Bolton holdt unna i en og en halv omgang.

(Dagbladet.no): Arsenal - Bolton 2-0.

Bånnlaget Bolton besøkte serieleder Arsenal på Emirates i dag. Gjestene kjempet lenge tappert mot overmakten, men Gunners lente seg med stadig større tyngde.

Til slutt måtte det jo rakne, og det var et vakkert mål som omsider sprakk nullen etter halvspilt andre omgang. Midtstopper Kolo Toure knallet et frispark fra langt hold nede i hjørnet bak en dekket Jussi Jääskeläinen.

Boltons nye manager svarte med å ta ut El Hadji Diouf og sette inn Daniel Braaten, uten at nordmannen klarte å by på spesielle problemer for Arsenal.

I stedet ble kampen definitivt punktert av to Arsenal-innbyttere. Ikke et stygt ord om Daniel Braaten, men muligheten til å kaste innpå Theo Walcott og Tomas Rosicky når det kniper, er vel noe de fleste av verdens fotballtrenere kan misunne Arsene Wenger.

Etter 80 minutter stormet Walcott inn i feltet på høyresida, fintet vekk to forsvarere og trillet ballen inn foran mål. Rosicky lurte seg inn mellom sløve Bolton-forsvarere og flikket ballen forbi Jääskeläinen.

Arsenal hadde nok av sjanser til å øke ledelsen, men demonstrerte styrke ved å vinne uten at det så ut til at de la inn de aller tyngste girene i dag.

London-laget har dermed fem poengs forsprang på Manchester United etter at lagene har spilt ni kamper hver. United spiller sein kamp borte mot Aston Villa i kveld. Mellom dem ligger Manchester City tre poeng bak Arsenal, men med en kamp mer spilt.

PUNKTERINGEN: Tomas Rosicky flikker inn 2-0-målet. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix
PUNKTERINGEN: Tomas Rosicky flikker inn 2-0-målet. Foto: Tom Hevezi, AP/Scanpix Vis mer
FULLTREFF:</B> Kolo Toure klinket inn 1-0 fra frispark.