Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal tapte 2-1 borte mot Bournemouth

Arsenal tapte uten Sanchez. Wenger bekreftet at han er på vei bort

Arsenal mistet ledelsen mot Bournemouth.

TAPTE: Jack Wilshere og resten av Arsenal-spillerne så fortvilet ut etter tapet mot Bournemouth. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
TAPTE: Jack Wilshere og resten av Arsenal-spillerne så fortvilet ut etter tapet mot Bournemouth. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Bournemouth - Arsenal 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Før kampstart mellom Bournemouth og Arsenal ble det klart at bortelagets store stjerne, Alexis Sánchez, ikke var med i kamptroppen.

Chileneren har vært ryktet bort fra London-klubben, og de to Manchester-klubbene har vært nevnt som angrepsspillerens neste destinasjon. I intervjuet før kampen bekreftet Arsène Wenger at en avgjørelse rundt spillerens framtid er nært forestående.

- Ja, men til og med jeg vet ikke hvilken vei det vil gå. Jeg ønsker å fokusere på spillerne som er på banen og vil gjøre alt for klubben.

Vet du hvor?, spurte Sky Sports.

- Nei, var managerens korte svar om spillerens neste stoppested.

I Sanchez' fravær var det opp til Alex Iwobi, Danny Welbeck og Alexandre Lacazette å skape trøbbel for vertenes forsvar, men det ble en lite produktiv førsteomgang på Dean Court.

Store sjanser

I løpet av de første 45 minuttene var det unggutten Ainsley Maitland-Niles som kom nærmest.

Et innlegg fra Lacazette nådde 20-åringens føtter, og etter et par skuddfinter fikk han fyrt av på ordentlig. Dessverre for han og lagkameratene traff ballen tverrliggeren, før den føyk ut av farlig sone.

Det var Arsenal som var det førende laget før pause, og blant annet Welbeck var nære da han fikk kjempet seg til en avslutning alene med Asmir Begovic.

Også Bournemouth ville vise seg fram for hjemmefansen, og bare en glimrende blokkering fra Calum Chambers sto i veien for at Ryan Fraser sendte de i føringen. Minutter seinere skulle muligens hjemmelaget hatt straffe da Iwobi brukte hånda innenfor egen 16-meter. Dommeren enten så det ikke eller lot det passere.

Til tross for relativt store sjanser begge veier, gikk begge lagene målløse til pause.

Bournemouth snudde kampen

Kun seks minutter etter pause fikk Arsenal nettkjenning. Alex Iwobi fant Héctor Bellerín med en nydelig stikker, og den raske spanjolen mottok ballen i stor fart. Begovic fikk en hånd på Bellerins avslutning, men ballen spratt sakte, men sikkert inn i mål.

Etter 70 minutter skapte vertene balanse i regnskapet. Fraser kombinerte fint på høyrekanten og svingte ballen perfekt inn foran mål. Der dukket Callum Wilson opp og fikk avsluttet foran en utrusende Pert Cech.

Kun fire minutter seinere var Bournemouths snuoperasjon komplett. Callum Wilson snek seg bak Arsenal-forsvaret, men la ballen tilbake til Jordon Ibe. 22-åringen banket til, og selv om Cech fikk et bein på ballen, fortsatte den veien til nettet.

Henger etter

Arsenal ligger på 6. plass i Premier League, og henger etter i kampen om en Champions League-plass.

Bournemouth har vanligvis vært lett match for Arsenal, og hadde aldri tapt mot sørkyst-byen før i dag. Hjemmelaget har heller ikke vist stor form den siste tiden, og hadde kun vunnet en av de siste 12 kampene før Arsenal kom på besøk.

Arsenal er nå fem poeng bak Liverpool og Tottenham på 4.- og 5. plass. Veien opp til Manchester United og Chelsea er enda lenger. De er ytterligere tre poeng foran. Manchester City er i sin egen klasse, og er på vei mot gullet 15 poeng foran Manchester-naboen. Hvis Sanchez nå skriver under for en av Manchester-klubbene blir Arsenal svekket enda mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!