-Arsenal tar ligaen

BLACKBURN (Dagbladet): Blackburn-Arsenal 1-4. -Jeg tror Arsenal klarer det, de virker fryktelig sterke, sa Ronny Johnsen til Dagbladet Highbury-gjengen kuttet ned Uniteds ligaforsprang til ett poeng. Etterpå var det ikke så mye mer å si - bortsett fra at Ronny sansynligvis har helt rett.

Dennis Bergkamp kom tilbake fra tre kampers karantene og ga Arsenal 1-0 etter 75 sekunder. Da minuttene akkurat hadde tikket over 14 på Ewood Parks digitale urverk hadde Ray Parlour scoret to til. Blackburn forsvarte seg med alle vinduene oppe, og i gjennomtrekken hentet Arsenal fram det absolutt ypperste i emnet avslutninger. Derfor ledet London-laget 3-0 etter tre forsøk på mål.

Og:

Da pausesignalet gikk hadde de scoret på fire av fem.

Det fattige poenget Arsenal nå har å ta igjen på Manchester United er et resultat av fire sensasjonelle måneder på fotballbanen. Med seks kamper igjen - det er to mer enn United - er favorittgrunnlaget lagt gjennom dette:

a) Arsenal har tapt en av de 25 siste kampene.
b) Arsene Wengers mannskap har vunnet ni av de 10 siste kampene i Premier League.
c) De har tatt 36 av de 42 siste poengene.

Bra utgangspunkt

-Det viktigste nå er at vi ikke begynner å høre på folk, sier manager Wenger. Underforstått; Folk som Ronny Johnsen må få snakke så høyt de vil. For Arsenal, som mange før dem, skal ikke bukke under for det tradisjonelle vår-psykologi-spillet som alltid kommer ut fra Old Trafford.

Dermed ikke sagt at Ronny Johnsen har baktanker med sine profetier.

Han virker nemlig som han mener det.

-Det er bedre å være favoritter enn ikke å ha noen sjanse i det hele tatt, sier Arsene Wenger tørt. -Og derfor har jeg det mye bedre nå enn for to måneder siden. Men fotballen er rar, fotballen er mystisk, og ingen - ihvertfal ikke jeg - kan forklare dette med god og dårlig form. Så sjøl om det ser veldig bra ut må vi fortsette å vinne.

-Men ja - nå er ligamesterskapet i våre hender.

Manchester United spilte en kamp, scoret ett mål og fikk ett poeng denne påskehelga. Arsenal spilte to, scoret sju og skaffet seg fullt hus på to dager. Og da er det ikke rart at toåmålscoreren fra Ewood Park, Ray Parlour, gikk i Arsenal-bussen med følgende melding i går kveld;

-Vi tror ikke vi har vunnet tittelen - det er for tidlig.
Men;
-Vi hygger oss veldig.