Arsenal til finalen

Gianluca Festa satte ballen i eget mål, og dermed er Arsenal klare for finalen i Fa-cupen. Der møter de Chelsea, som slo Fulham i går kveld.

Arsenal holder fortsatt kursen mot sin tredje «double». I dag sikret laget seg plass i FA-cupfinalen mot Chelsea.

Arsenal leder den engelske eliteserien, og med 1-0 i semifinalen over Middlesbrough på Old Trafford er laget også klar for finale i verdens mest tradisjonsrike fotballturnering.

Men det var en seier med bismak for London-laget. Et kvarter ut i andre omgang forsvant forsvarsklippen Sol Campbell ut på båre med det som virket som en strekk på baksiden av låret. Det er dårlige nyheter for både Arsenal i sesonginnspurten, men sannsynligvis intet problem for England i VM.

- Han blir nok borte i tre uker. VM rekker han fint, sa Arsenal-manager Arsène Wenger etterpå.

- Og FA-cupfinalen 4. mai? - Vi tror han rekker den også, forsikret Wenger.

- Jeg vil bli frisk til finalen. Det er en bra målsetning, sa Campbell selv.

Arsenal måtte ha hjelp av motstanderen for å vinne søndag. Seks minutter før pause sendte Gianluca Festa ballen i eget nett. Det var bittert for Middlesbrough som åpnet kampen friskt. Men det var Arsenal som hadde de største sjansene i kampen, og Sylvain Wiltord og Thierry Henry misbrukte store muligheter til å punktere kampen tidlig i andre omgang.

Kveldens andre semifinale var et London-oppgjør i Birmingham. Chelsea og Fulham møttes på Villa Park, og Chelsea tok hjem seieren med John Terrys mål etter hjørnespark.

Det var kampens eneste mål, og det blir altså Arsenal og Chelsea som møtes i finalen på Millennium stadion i Cardiff 4. mai. (NTB-Reuters)