Arsenal til semifinalen

Arsenal er klare for semifinalen i FA-cupen etter å ha slått Chelsea 3-1 på Stamford Bridge. Dagbladet.no fulgte oppgjøret direkte.

Tross at Chelsea holdt følge i deler av kampen - særlig de første minuttene og i starten av andre omgang, var det aldri noen tvil om at dette skulle bli de rød-kleddes kveld. Nå venter Sheffield United på Old Trafford 13. april.

Ambisiøse

Og går det som Patrick Vieira & co. vil, så stopper det ikke med det:

- Vi ville vise at vi vil vinne FA-cupen. Vi ville vise at selv om vi er slått ut av Champions League, så er vi store og ambisiøse og sikter mot trofeer, sa en glad Vieira til Sky Sports etter kampen.

- All honør til spillerne. Seieren i kveld vil være viktig for resten av sesongen.

Om selve kampen sa han følgende: - Vi kjempet og spilte en perfekt kamp.

Vant med ti mann

Arsenal åpnet best, og 25 minutter ut i kampen fikk de målet de jaktet - riktignok ved at John Terry satte ballen i eget nett.

Ti minutter senere la Sylwain Wiltord på til 2-0. Arsenal fortsatte å presse, og Chelsea slet stort med å holde følge. Da Pascal Cygan fikk marsjorde etter to gule, maktet Chelsea tilsynelatende å hamle opp med ligalederen. Ti minutter senere reduserte syndebukken Terry for Chelsea, og hjemmefansen øynet håp. Men gleden ble kortvarig: Snaue ti minutter før slutt økte Bisan Lauren til 3-1, og dermed kunne Arsène Wenger og mannskapet smile over nok en god dag.

  • Wenger stilte med nøkkelspillere som Fredrik Ljungberg, Thierry Henry og Dennis Bergkamp på benken fra start. Ljungberg og Henry spilte begge det siste kvarteret.