DOBBEL PODOLSKI: Her setter Lukas Podolski sitt andre og Arsenal tredje for dagen mot Hull. Med seieren befestet Arsenal fjerdeplassen på tabellen, fire poeng foran Everton. Everton tar imot Manchester united på Goodison Park senere i dag.Foto: AP /Lynne Cameron, PA Wire/ NTB Scanpix
DOBBEL PODOLSKI: Her setter Lukas Podolski sitt andre og Arsenal tredje for dagen mot Hull. Med seieren befestet Arsenal fjerdeplassen på tabellen, fire poeng foran Everton. Everton tar imot Manchester united på Goodison Park senere i dag.Foto: AP /Lynne Cameron, PA Wire/ NTB ScanpixVis mer

Arsenal til topp fire med seier i Hull

Dødelig effektive.

Hull - Arsenal 0-3 (0-2)

(Dagbladet): Det var en merkelig fotballkamp på Kingston Communications Stadium i Hull i dag.

Hull, som med sine 36 poeng er mer eller mindre sikret Premier League-plass også neste sesong, tok imot Champions League-jagende Arsenal.

Uten at noen egentlig kunne se forskjellen på topp og bunn i banespillet.

- Arsenal scoret en fantastisk åpningsgoal, men fram til da syns jeg vi var det beste laget, med Shane Long nære ved å score, og keeperen deres som gjorde en god redning, sier Hull-manager Steve Bruce ifølge BBC etter kampen.

Generalprøve
Men der Hull traff innsida av stolpen og ut, traff Arsenal innafor stengene. Gjentatte ganger. Og det er ofte det som skiller topp fra bunn, spesielt i Premier League.

I tillegg til at de begge to aller helst skulle hatt med seg tre poeng fra oppgjøret, var det et annet aspekt ved kampen som kanskje var vel så viktig for Hull.

De to skal møte hverandre i FA-cupfinalen senere i år, og sånn sett var dette også en test på hvem av de to som er best skodd for å hente hjem pokalen.

Sånn sett må kampen ha vært en oppmuntring for hjemmelaget. Og paradoksalt nok akkurat det samme for bortelaget.

Arsenal på fjerde
Hull skapte sjanser, satte Arsenal under press, og burde ha scoret både en og to ganger.

Arsenal scoret hver gang de skrudde opp farta.

- Vendepunktet i kampen kom like før pause. Jeg syns vi burde hatt et frispark, og så går de rett opp i vår ende og scorer. Da blir du sittende og klø deg i hodet over hvordan vi kunne ligge under med to mål halvveis i kampen, sier Bruce.

Dermed ble det til slutt en komfortabel seier til bortelaget, som også befestet den viktige fjerdeplassen på tabellen med seieren i dag. Det er plassen som gir kvalik til Champions League, og som rivalen Everton drømmer om å snyte London-klubben for.

Hull forblir i bunnen av tabellen, men fortsatt med betryggende fem poeng ned til Cardiff og Fulham under streken.