Arsenal til topps

Arsenal gjenerobret 1. plassen i Premier League, med 2-1 mot Everton. Liverpool vant 3-1 mot Leeds. Vi fulgte kampene direkte!

Arsenal gjenerobret førsteplassen i den engelske eliteserien med 2-1-seier over Everton.

Evertons unggutt Wayne Rooney ble helten i den forrige kampen mellom de to klubbene, og det så en kort stund ut som han skulle bli den avgjørende spilleren nok en gang i dag.

Arsenals Pascal Cygan sørget for ledelse etter bare åtte minutter da han nikket inn et hjørnespark, men Wayne Rooney slo tilbake og sørget for 1-1 ti minutter etter pause. Gleden varte ikke så lenge for unggutten denne gangen.

Bare åtte minutter senere skjøt Patrick Vieira Arsenal i ledelsen, og ikke minst tilbake til toppen av tabellen. Manchester United ledet med ett poeng etter lørdagens seier over Fulham, men nå er det Arsenal som leder med to poeng.

Det var en etterlengtet seier for Arsenal, som tapte for Blackburn i forrige seriekamp, og mot Valencia i mesterligaen i forrige uke.

Liverpool-seier

Liverpool tok en overbevisende 3-1-seier over Leeds og henger med i kampen om plass i Champions League neste sesong.

Michael Owen sørget for at Liverpool tok ledelsen etter 13 minutter.

Bare sju minutter senere var Leeds-forsvaret i trøbbel igjen. Denne gangen var det Liverpools Danny Murphy som skjøt ballen i mål.

Mark Viduka tente håpet for Leeds med sin scoring like før pause, etter en dårlig klarering av John Arne Riise.

Håpet forsvant riktignok raskt da Steven Gerrard satte inn 3-1-målet etter hvilen. Det gjorde han med en kontrollert avslutning etter fenomenalt forarbeid av Owen.

Liverpool har nå vunnet fem av de siste seks seriekampene og er for alvor med i kampen om fjerdeplassen som gir mesterligaspill.

(NTB)

<B>ENGLANDS BESTE LAG: Patrick Vieira sikret Arsenals ledelse i ligaen.