Arsenal til topps

Arsenal kan nok en gang takke Thierry Henry for at laget topper den engelske eliteserien.

Men det var ingen grunn til jubelscener etter 1-1 mot Charlton i dag. Thierry Henry var det eneste lyspunktet for Arsenal, som leverte en kamp under pari på The Valley. Franskmannen har nå scoret åtte seriemål på ti kamper denne sesongen.

- Det var en vanskelig kamp. Charlton ga oss veldig lite rom. De jobbet knallhardt og er tøffe å slå, sa Arsenal-manager Arshne Wenger etter kampen.

Paolo Di Canio hadde i likhet med Henry en god dag, og sto også for målet til Charlton. Etter 27 minutter sendte han hjemmelaget i ledelsen med en perfekt plassert straffe. Charlton ble tildelt straffe etter at Matt Holland ble felt av Lauren.

Lekkerbisken

- Straffen vekket oss og sørget for at vi avsluttet førsteomgangen bra. Men vi fant aldri andregiret og klarte ikke å sette Charlton under press igjen. Vi skapte ikke nok sjanser, mente Wenger.

Henry var på hugget mot Charlton og traff stolpen like etter straffen. Seks minutter før pause ordnet han målet som sikret Arsenal ett poeng og førsteplassen i ligaen.

Og det var en skikkelig lekkerbisken han sto for. På et frispark fra 19 meter skrudde franskmannen et perfekt skudd rett i krysset.

Arsenal har nå 24 poeng og er ett foran Chelsea, mens Manchester United, som overraskende tapte 1-3 mot Fulham lørdag, er to poeng bak på tredjeplassen.

(NTB)