Arsenal tilbake på vinnersporet

Slet seg til seier hjemme mot Olympiakos.

UMIDDELBAR SUKSESS: Lukas Podolski (t.v.) scoret sitt fjerde mål for Arsenal siden overgangen fra Köln. Et annet sommerkjøp - Santi Cazorla - trakk som vanlig i trådene. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix
UMIDDELBAR SUKSESS: Lukas Podolski (t.v.) scoret sitt fjerde mål for Arsenal siden overgangen fra Köln. Et annet sommerkjøp - Santi Cazorla - trakk som vanlig i trådene. Foto: Eddie Keogh / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arsenal tok sin andre strake seier i mesterligaen med 3-1 hjemme over greske Olympiakos onsdag kveld.

Dermed er London-laget tilbake på vinnersporet etter tapet for Chelsea sist helg.

Selv om det ble seier hjemme på Emirates imponerte ikke «The Gunners». Et i utgangspunktet spenstig laguttak førte til mye småspill på midten og få sjanser i starten.

Faktisk var det grekerne som hadde kampen første og største sjanse etter 34 minutters spill. Den sjansen kom etter slurvete spill av Arsenals backfirer.

Heldigvis for Arsène Wengers menn har Gervinho funnet målformen på topp. 42 minutter var spilt da Gervinho ga seg selv rom og skjøt i det lengste hjørnet fra rundt 18 meters hold. Keeperarbeidet til Olympiakos' Balazs Megyeri var ikke patent.

Målet var Gervinhos femte på sju kamper.

Perle Rett før pause kom utligningen til Olympiakos. Målet var en riktig perle. Et perfekt innlegg fant hodet til Kostas Mitroglou, og spissen headet nydelig i mål. Heller ikke da var forsvarsspillet til Arsenal patent. Mitroglou fikk gå helt uforstyrret opp mellom to Arsenal-spillere.

Det likte ikke Wenger noe særlig. Arsenals franske manager måtte se hele kampen fra tribuneplass for annen runde på rad.

Champions League, gruppe B (2. runde):

Arsenal (England) — Olympiakos (Hellas) 3-1 (1-1)
Mål: 1-0 Gervinho (42), 1-1 Kostas Mitroglou (45), 2-1 Lukas Podolski (56), 3-1 Aaron Ramsey (90).
Dommer: Svein Oddvar Moen, Norge.
60.034 tilskuere.

Schalke (Tyskland) — Montpellier (Frankrike) 2-2 (1-1)
Mål: 0-1 Karim Ait-Fana (13), 1-1 Julian Draxler (26), 2-1 Klaas-Jan Huntelaar (str. 53), 2-2 Souleymane Camara (90).
59.000 tilskuere.
Rødt kort: Gary Bocaly (52), Montpellier.

Elleve minutter etter hvilen viste Gervinho seg fram på ny. Denne gangen var han servitør til Lukas Podolski. Tyskeren vendte elegant inne i feltet og satte ballen enkelt, men litt heldig i mål med venstrefoten.

Arsenal kontrollerte inn, og et sliten Olympiakos måtte tåle nok en baklengs på overtid. Den sto innbytter Aaron Ramsey bak.

- De gjorde det vanskelig for oss. Vi startet ikke så verst, men etter hvert så vi nervøse ut. Kampen mot Chelsea satt nok i hodet på oss, mente Arsenals assistentmanager Steve Bould.

Arsenal åpnet gruppespillet med 2-1-seier borte mot Montpellier, et Montpellier som onsdag tok sitt første poeng da de klarte 2-2 på bortebane mot Schalke i Gelsenkirchen. Klaas-Jan Huntelaar så ut til å ordne seiersmålet for Schalke på straffe åtte minutter ut i 2. omgang, men helt på tampen utlignet Souleymane Camara.

Svein Oddvar Moen var kampens dommer i London. Han gjorde en god jobb.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer