Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal tok tre heldige poeng

Matchvinneren sto i offside.

GLEDE OG FORTVILELSE: Det er mulig å forstå fortvilelsen til QPR-spillerne som holdt Arsenal unna scoring i 85 minutter. Så fikk Mikel Arteta godkjent et mål som trolig burde vært annullert for offside. Foto: SANG TAN / AP / NTB SCANPIX
GLEDE OG FORTVILELSE: Det er mulig å forstå fortvilelsen til QPR-spillerne som holdt Arsenal unna scoring i 85 minutter. Så fikk Mikel Arteta godkjent et mål som trolig burde vært annullert for offside. Foto: SANG TAN / AP / NTB SCANPIX Vis mer


(Dagbladet): Arsenal - QPR 1-0.

Arsenal kom fra to strake tap mot Norwich og Schalke til dagens kamp. Arsene Wenger sier derfor at det å få en seier var viktigere enn noe annet i dag.

- Fordi når du taper to kamper forsvinner selvtilliten fort, var det viktigste for oss i dag å vinne kampen. Det var både en kamp mot et godt QPR-lag og en kamp mot nervene, sier Wenger ifølge Team Talk.

I 80 minutter var Arsenal best uten å skape ordentlig store sjanser mot Queens Park Rangers. Et par headinger - en som traff oppå tverliggeren og en rett på keeper - var det nærmeste de kom.

Så, med rundt ti minutter igjen å spille, fikk Santi Cazorla ballen fra en QPR-rygg og sto plutselig alene på straffemerket - men blåste ballen over.

Mbia utvist En elendig avslutning, men den så ut til å vekke Arsenal. Like etter ble QPRs Stephane Mbia utvist for et tåpelig hevnspark mot kneet til Thomas Vermaelen som hadde skubbet ham overende med skulderen, og Arsenal kjørte på mot ti mann.

Med drøyt fem minutter igjen å spille, la innbytter Andrej Arsjavin inn foran mål. Olivier Girouds heading ble reddet, Aaron Ramsey kastet seg fram på returen og ballen spratt mot mål. På målstreken sto Mikel Arteta, som tok et steg ut på banen og nikket ballen i tverrliggeren. Returen fikk han imidlertid sparket i nettet.

Det liknet veldig på offside, men dommeren godkjente scoringen som Arsenal absolutt hadde gjort seg fortjent til med tanke på hvor dominerende de var i banespillet.

COMEBACK: Jack Wilshere (t.v.) spilte sin første kamp for a-laget til Arsenal siden mai 2011. Wilshere spilte 66 minutter før han ble byttet ut. Foto: GLYN KIRK / AFP / NTB SCANPIX
COMEBACK: Jack Wilshere (t.v.) spilte sin første kamp for a-laget til Arsenal siden mai 2011. Wilshere spilte 66 minutter før han ble byttet ut. Foto: GLYN KIRK / AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Men da de bare burde kontrollert inn kampen, slapp Arsenal til to store QPR-sjanser. Først ble Esteban Granero spilt fri, og skjøt like utenfor. Så driblet innbytter Jamie Mackie seg forbi tre Arsenal-spillere, men skuddet gikk rett i beina på Vito Mannone i Arsenal-målet.

Wilshere tilbake Jack Wilshere var tilbake på Arsenals a-lag for første gang siden mai 2011.

- Det var fantastisk å være tilbake. Ord kan ikke beskrive det. Jeg bare løp rundt og smilte, sier Wilshere ifølge BBC.

Han illustrerer hvor lenge han har vært borte med endringene på laget:

- Sist jeg spilte var det sammen med Fabregas og Nasri. Nå er det med Arteta og Cazorla, som også er store spillere. Det er som et helt nytt lag, og jeg er som en ny spiller.