Arsenal topper ligaen

Arsenal vant suverent 5-0 over Wimbleton i dag, og tok et kjempeskritt videre mot toppen av ligamesterskapet. De ble godt hjulpet av Manchester United som ga bort to poeng på hjemmebane da de spilte 1-1 mot Newcastle.

Gullformen er inne for Arsenal som i dag kjørte over Wimbledon i ekspressfart. Allerede ved pause ledet Arsenal med tre mål, og spillerne struttet av selvtillit. Alt virket lett for Arsenal, i motsetning til Manchester United som sleit på Old Trafford mot Newcastle. Tittelforsvarerne fra Manchester kom galt ut i begynnelsen av kampen da forsvaret sviktet og Andersson satt ballen solid i nettet bak keeper Peter Schmeichel.

 Resten av kampen jaktet Manchester United aggressivt på mål, men Newcastle forsvarte seg bra og viste ved flere anledninger at de også kan være svært farlige. Forsvarspillet til Manchester United var i perioder så dårlig, og det var tydelig for alle at laget savner en frisk Ronny Johnsen.

 Newcastle Andersson scorte på en offside tabbe, og kunne fort ha gjort ett mål til før pause fordi Manchester United forsvaret ikke hadde kontroll over offside fintene hans.

 Etter mye frem og tilbake klarte Manchester United derimot til slutt å redde seg fra full ydmykelse på Old Trafford. Beckham kastet sitt for anledningen brylcremfri hode frem og nikker ballen i mål.

Skader

Ronny Johnsen er ute på grunn av skader, og kunne ikke starte i dag. 18 minutter inn i første omgang måtte også keeper Peter Schmeichel forlate banen på grunn av skader. Manchester Uniteds reservekeeper Van der Gouw kom inn og sto perfekt resten av kampen.

 Shearer var farlig frempå flere ganger. I andre omgang sender han et skudd fra spissen av 16-meteren, som Van der Gouw redder mesterlig.

 Til tross for dette ble Manchester United farligere i andre omgang. De spilte hardt mot mål og skapte flere sjanser.

Stygg Solskjær takling

Ole Gunnar Solskjær måtte sammen med Henning Berg starte kampen fra benk, men han kom inn i steden for Gary Neville ti minutter før slutt. Han rekker å fyre av et skudd fra 16-meter som treffer keeper. På den påfølgende corner nikker han ballen over mål.

 Det ble med de sjansene for Ole Gunnar Solskjær som ett minutt før slutt kaster seg i beina til Robert Lee som løp alene mot mål. Dommeren ga helt riktig rødt kort, og en tydelig frustrert Solskjær forlot banen. Ferguson må likevel være lettet over at Solskjær nådde frem til Lee, som hadde gode sjanser til å score alene mot keeper.

Arsenal på topp

Mens Manchester United jobbet iherdig gikk det lettere for Arsenal som vant 5-0. Med denne seieren går Arsenal til topps og har nå gode sjanser til å vinne ligagullet. Det er syv år siden de sist gjorde det.

 Det vil nå være veldig vanskelig for Manchester United å ta igjen Arsenal som strutter av selvtillit. Arsenal er i toppform, og har spilt to kamper mindre enn Manchester United.

 Dagbladet: på nettet er ikke alene om å mene at det skal mirakler til for å stoppe Arsenal-ekspressen nå.

UTVIST: Ole Gunnar Solskjær måtte skuffet gå av banen etter bare noen få minutter. Men selv om taklingen var stygg, kan det godt være at den var helt nødvendig. Hvis ikke kunne resultatet fort ha blitt verre for Manchester United i dag.