Arsenal ute av form

Arsenal har ikke vunnet på fire kamper i liga og cup. Mot Leeds på Elland Road må laget vinne for å holde følge med Manchester United i toppen av Premier League.

Arsenal ligger åtte poeng bak Manchester United på tabellen med en kamp mindre spilt. Kun seier er derfor godt nok om London-klubben fortsatt skal ha heng på United i kampen om ligagullet. -Jeg har hele sesongen sagt at dette laget er istand til å takle motgang. Nå er det på tide at vi viser nettopp det, sier Arsene Wenger til nyhetsbyrået PA.

Dårlig selvtillit

Det kan saktens bli vanskelig nok. De fire siste kampene har resultert i ett fattig poeng for Wengers mannskap. To stortap i Champions League ble etterfulgt av 0-2 mot Everton sist helg. Ikke siden 4. november har Arsenal tatt alle tre poengene i en fotballkamp. Wenger innrømmer at de svake resultatene påvirker selvtilliten.

-Selvsagt påvirker det troen på egne ferdigheter når man taper kamper, men jeg tror spillerne mine har karakterstyrke nok til å håndtere problemet.

Grimandi skadd

Mot Leeds må Wenger klare seg uten midtbanespiller Gilles Grimandi som sliter med ankelskade. Det betyr trolig at Ray Parlour fortsetter sentralt på midtbanen, mens Dennis Bergkamp kan komme til å erstatte formsvake Kanu. Også keeper David Seaman er ute med sine ryggproblemer, og Alex Manninger fortsetter mellom stengene. Tilbake fra skade er franske Robert Pires som forlot banen i Champions League-oppgjøret mot Spartak Moskva.

-Det er ingen problemer for Robert. Han ble veldig sliten sist, men har ikke slått opp skaden, sier Wenger.

Bakke returnerer

Leeds skadeliste er fortsatt lang som et vondt år. Harry Kewell, Stephen McPhail, Nigel Martyn, David Batty, Michael Bridges og Michael Duberry er alle ute med skade. Eirik Bakke og Olivier Dacourt er imidlertid begge med i troppen igjen, etter å ha stått over hjemmetapet mot Real Madrid onsdag. Også vingen Jason Vilcox er tilbake etter sin langvarige skade og fullførte 90 minutter for reservelaget i midtuka.

  • Om Arsenal er i dårlig form kan det samme sies om Leeds. Eirik Bakkes lag har bare vunnet en av de siste fem ligakampene - Mot Liverpool (4-3) 4. november.