Arsenal utslått

Arsenal skuffet stort mot et B-preget Juventus og tapte 1-0 i Torino. Dermed er Arsène Wengers mannskap slått ut av Champions League.

Manchester United og Liverpool var allerede klare for avansement, og i kveld skulle Arsenal ta følge med de to andre engelske lagene til kvartfinalen i Champions League. Men Arsène Wengers mannskap skuffet enormt mot et B-preget Juventus, som vant 1-0 etter en heading av Marcelo Zalayeta et kvarter før slutt. Juventus spilte uten sju av sine faste spillere.

Ettersom Bayer Leverkusen overraskende slo Deportivo La Coruna 3-1 borte på Riazor stadion i den andre kampen i gruppen, hadde det heller ikke hjulpet for Arsenal med seier. Leverkusen og Deportivo La Coruna er dermed klare for kvartfinalen. Michael Ballack, Bernd Schneider og Oliver Neuville scoret for Leverkusen, Diego Tristan reduserte for Deportivo La Coruna.

Arsenal spilte uten futt, fart og aggressivitet. London-klubben produserte et fem store sjanser, men avslutningen var uten sting.

Tidligere Juventus-spiller Thierry Henry hadde flere muligheter til å gi Arsenal ledelsen i Torino, blant annet skaffet han selv straffesparket han bommet på fem minutter ut i 2. omgang. Franskmannen skjøt et svakt plassert skudd til høyre for Juventus-keeper Fabian Carini, som Carini slo i stanga.

Kveldens resultater betyr at Spania har tre kvartfinalister i mestercupen, England og Tyskland to hver, og Hellas en.

Real Madrid og Panathinaikos kvalifiserte for kvartfinale fra gruppe C. (Dagbladet.no/NTB)

JUBLER: Sol Campbell jubler etter å ha scoret. I kveld kan laget sikret seg kvartfinalebilett i mesterligaen.