Arsenal valset over Fulham

Fjerde borteseier på 15 forsøk.

Arsenal hadde scoret usle ni ganger på 14 seriekamper på bortebane før dagens møte med London-rival Fulham. Med nytt bortetap sto de røde i fare for å miste kontakten med lagene som kjemper om mesterligaplass til neste sesong.

Men «The Gunners» viste at borteseieren mot Real Madrid i mesterligaen i forrige uke ikke var et blaff, og anført av en skarpladd Thierry Henry var Arsenal ustoppelig.

Det tok en halvtime før Arsenal-kapteinen åpnet målkontoen. Henry fikk plass innenfor 16-meteren til Fulham, akselererte mot femmeteren, og knallet ballen opp i nærmeste vinkel. Enkelt og effektivt.

Sjansesløsing

Bare noen minutter senere misset Fulham i markeringene, og Fredrik Ljungberg spilte gjennom Emmanuel Adebayor alene mot Fulham-keeper Tony Warner. Togos toppscorer gjorde ingen feil, og lobbet ballen enkelt inn til 2-0.

Etter hvilen skapte Arsenal en drøss med sjanser, men slet med uttellingen. Men Thierry Henry var ikke helt ferdig med sitt show.

Etter 77 minutter ble franskmannen spilt igjennom av Ljungberg, og han la ballen enkelt i de lengste hjørnet for Fulham-keeperen til 3-0.

Arsenals toppscorer står dermed med 17 scoringer, og er to bak Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy som er mestscorende i engelsk eliteserie.

HER STARTER MÅLFESTEN: Thierry Henry setter inn 1-0 over Tony Warner i Fulham-målet. Foto: EPA/Scanpix
HER STARTER MÅLFESTEN: Thierry Henry setter inn 1-0 over Tony Warner i Fulham-målet. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Fortsatt bak Tottenham

Ydmykelsen av Fulham ble komplett noen minutter før slutt. Back-reserve Mathieu Flamini kom seg til dødlinja, og slo ballen lavt inn i Fulham-feltet. José Antonio Reyes hoppet over ballen, før Cesc Fabregas avsluttet med å sette den sikkert inn ved stolperoten.

Med 4-0-seieren på Craven Cottage passerte Arsenal både Blackburn og Bolton på tabellen.

Arsenal er nå på femteplass, to poeng bak Tottenham som innehar den siste plassen som gir kvalifisering til mesterligaen neste sesong. Tottenham møter Blackburn i morgen.

Newcastle klatrer videre

Azar Karadas fikk 35 minutter som innbytter da Portsmouth gjestet Aston Villa. Karadas og co. måtte reise hjem uten poeng etter at en umarkert Milan Baros scoret kampens eneste mål fra et par meters hold i det 35. minutt.

Newcastle fortsetter tabellklatringen, og innkasserte tre nye poeng da Bolton ble slått 3-1 lørdag ettermiddag. Newcastle er nå midt på tabellen.

Middlesbrough slo Birmingham 1-0 etter scoring av Mark Viduka, mens West Ham og Everton spilte 2-2.

(ANB)