Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupfinalen 2017

Arsenal vant ellevill FA-cupfinale: - Et eventyr av en fotballkamp

AVGJØRELSEN: Her setter Aaron Ramsey inn den avgjørende scoringen i dagens FA-cupfinale mot Chelsea. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
AVGJØRELSEN: Her setter Aaron Ramsey inn den avgjørende scoringen i dagens FA-cupfinale mot Chelsea. Foto: Reuters / John Sibley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal - Chelsea 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Det er sjelden kjærlighet går tapt mellom Arsenal og Chelsea, uansett anledning, og da Alexis Sanchez fikk godkjent 1-0-målet etter 3.49 av dagens FA-cupfinale ble ikke stemningen mellom de to finalistene mindre aggressiv.

For scoringen var av det særdeles kontroversielle slaget.

Alexis Sanchez handset klart da han blokkerte en avklaring fra Chelsea, og Aaron Ramsey var like klart i offside da han snudde og løp etter ballen som kom fra Sanchez' hånd.

Men Ramsey stoppet opp, Sanchez fortsatte løpet, og til tross for at assistentdommeren sto med flagget til topps, banket Sanchez ballen i mål.

Etter en liten dommerkonferanse på sidelinja godkjente dommer Anthony Taylor målet.

- Klar, tydelig hands på Alexis Sanchez. Det skulle vært blåst av allerede der, sa Petter Myhre i TV 2-studioet i pausen.

- Klar hands, burde ikke vært mål, istemte Simen Stamsø Møller.

Overlegne Arsenal

Men det var det, og målet satte i gang en formidabel Arsenal-offensiv på Wembley. Høyt press og en utrolig aggressivitet tok Chelsea helt på senga.

Arsenal kunne avgjort denne finalen i løpet av de tjue første minuttene, men ble stoppet av en stolpe og ikke minst Gary Cahill.

- De kunne hatt to, tre og fire. Så overlegne har Wengers gutter vært, slo TV 2-kommentator Øyvind Alsaker fast like før pause.

De første 45 minuttene på Wembley må være noe av det mest fartsfylte engelsk fotball har budt på i hele år, og spørsmålet var om det kunne vare i 45 minutter til.

Det kunne det.

Men i andre omgang var det Chelsea som kom best i gang. Arsenal ble presset over på defensiven og en Chelsea-scoring hang i lufta over London.

Rødt til Moses

Der Cahill var Chelseas redningsmann i første omgang, var Per Mertesacker Arsenals i andre.

- Den prestasjonen Per Mertesacker gjør nå, den bøyer jeg meg i støvet for. Han har nesten ikke spilt fotball på ett år og er en av banens giganter. Mot Diego Costa, av alle, utbrøt TV 2-ekspert Brede Hangeland om den høyreiste Arsenal-stopperen.

- Dette er et eventyr av en fotballkamp, la han til litt senere.

Så kom en av kampens store prestasjoner etter 68 minutter, signert dommer Taylor.

Moses dro seg forbi Alex Oxlade-Chamberlain, og gikk i bakken inne i straffefeltet. Taylor sto perfekt plassert og blåste.

Ikke straffe, men filming og gult kort på Moses.

Kortet var Moses' andre på kort tid, og dermed ble det tidlig dusj på Chelsea-spilleren.

- Det går fra vondt til verre for Antonio Conte, fastslo Alsaker, men tok feil.

Ramsey spesial

For da de 90 000 på tribunen trodde kampen med det var over for Chelsea, dukket Diego Costa opp som vanlig.

Costa brystet ned et innlegg, sleit seg fri fra Holdings arm rundt halsen og banket ballen via Mertesackers stortå og i mål til ellevill Chelsea-jubel.

I akkurat ett minutt.

Omtrent direkte fra avspark fant innbytter Olivier Giroud et bakrom Chelsea hadde glemt, og i blinde fant franskmannen Aaron Ramsey foran mål.

- Det er bare han som lukter sjanser som det, sa Alsaker etter at Ramsey hadde stupt Arsenal i ny ledelse.

Likevel stoppet ikke underholdningen der. Både Chelsea og Arsenal hadde store sjanser de siste minuttene, men denne gangen holdt det helt inn for Arsene Wengers menn.

Etter en skuffende sesong der de for første gang i Wengers regjeringstid endte utenfor topp fire i ligaen, og dermed også utenfor Champions League neste sesong, trengte virkelig Arsenal denne tittelen.

Det var Wengers sjuende FA-cuptittel som manager, flest av alle i historien, og Arsenals 13. FA-cuptittel totalt.

- Først og fremst vil denne finalen bli husket for fotballen, slo Alsaker fast i det dommer Taylor blåste av kampen.

Hele Norges coronakart