REDDET: Arsenal så ut til å gå på sitt første poengtap i europaligaen borte mot Røde Stjerne torsdag. Olivier Giroud ordnet 1-0-seier med brassepark like før slutt. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic
REDDET: Arsenal så ut til å gå på sitt første poengtap i europaligaen borte mot Røde Stjerne torsdag. Olivier Giroud ordnet 1-0-seier med brassepark like før slutt. Foto: AP Photo/Darko VojinovicVis mer

Røde Stjerne - Arsenal:

Arsenal vant etter kunstscoring

Giroud-perle.

Arsenal så ut til å gå på sitt første poengtap i europaligaen borte mot Røde Stjerne torsdag. Olivier Giroud ordnet 1-0-seier med brassepark like før slutt.

Arsenal har hatt en prikkfri start på europaligaen så langt, selv om Arsène Wenger nok ikke satser for fullt på turneringen.

Manageren stilte et reservepreget mannskap mot Røde Stjerne i Beograd. Midtforsvaret besto blant annet av Mohamed Elneny, Rob Holding og Mathieu Debuchy, og flere juniorspillere fikk prøve seg.

Hjemmelaget lå kompakt og satset på kontringer, men hadde ikke farten til å straffe gjestene ofte nok til å score. Kampen åpnet seg opp da Rodic ble utvist etter 80 minutter.

Pent mål

Det store høydepunktet kom fem minutt etter. Arsenal vartet opp med en scoring som nok til og med hjemmepublikumet ble begeistret av.

Jack Wilshere startet det hele med en sylfrekk finte med hældragning, og han passerte tre mann før han satte opp Walcott til høyre. Sammen med Walcott spilte de Røde Stjerne-forsvaret trill rundt og til slutt setter Giroud kronen på verket med et fantastisk brassespark i lengste hjørnet.

Mer trengte gjestene ikke og den tredje seieren på rad i europaligaen var et faktum. Røde Stjerne og BATE Borisov er nærmest i gruppen, fem poeng bak.

Hertha-tap

Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper borte mot Zorya Lugansk.

Hertha Berlin hadde bare tatt ett poeng på de to første kampene i europaligaen. Mot ukrainske Zorya Lugansk trengte tyskerne poeng for å ikke sakke akterut i kampen om de to plassene som sikrer avansement til sluttspillet.

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein hadde ikke spilt de to første kampene i turneringen, men fikk sjansen i ukrainske Lviv grunnet skade på keeperen som normalt står i europaligaen.

Etter 42 minutt måtte han plukke ballen ut av nettet for første gang. Brasilianske Silas ordnet ledelse for Zorya Lugansk.

Hertha utlignet ved Davie Selke etter pause, men da Oleksandr Svatok på ny sendte ukrainerne opp i ledelse ti minutt før slutt klarte gjestene ikke å komme tilbake.

Det endte 2-1 og dermed er Jarsteins lag på bunn av gruppen og har fem poeng opp til ukrainerne på andreplass.

I den andre kampen i gruppen spilte Östersund 2-2 mot spanske Athletic Bilbao.

(NTB)

Europaligaen fotball menn torsdag, gruppespillet 3. runde:

Gruppe G:

Hapoel Beer-Sheva (Israel) – FCSB (Romania) 1-2, Lugano (Sveits) – Viktoria Plzen 3-2 (Tsjekkia).

Gruppe H:

BATE Borisov (Hviterussland) – Köln (Tyskland)1-0, Røde Stjerne (Serbia) – Arsenal 0-1 (England).

Gruppe I:

Konyaspor (Tyrkia) – Salzburg (Østerrike) 0-2, Marseille (Frankrike) – Vitória Guimarães 2-1 (Portugal).

Gruppe J:

Östersund (Sverige) – Athletic Bilbao (Spania) 2-2, Zorja Lugansk (Ukraina) – Hertha Berlin (Tyskland) 2-1.

Gruppe K:

Nice (Frankrike) – Lazio (Italia) 1-3, Zulte Waregem (Belgia) – Vitesse (Nederland) 1-1.

Gruppe L:

Zenit St. Petersburg (Russland) – Rosenborg 3-1, Vardar Skopje (Makedonia) – Real Sociedad (Spania) 0-6.

Gruppe A:

Astana (Kasakhstan) – Maccabi Tel Aviv (Israel) 4-0.

Senere kampstart (21.05): Villarreal (Spania) – Slavia Praha (Tsjekkia).