HELT: Pierre-Emerick Aubameyang ga Arsenal 1-0 i serieåpningen borte mot Newcastle. Foto: NTB Scanpix
HELT: Pierre-Emerick Aubameyang ga Arsenal 1-0 i serieåpningen borte mot Newcastle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arsenal vant etter sjefens overraskende valg

Unai Emery overrasket stort med Arsenals laguttak. Det holdt likevel til seier i serieåpningen mot Newcastle. Helten ble storscorer Pierre-Emerick Aubameyang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Newcastle - Arsenal 0-1 (0-0)

Arsenal-manager Unai Emery overrasket mange med laguttaket i serieåpningen borte mot Newcastle i dag.

På benken satt nysigneringer som David Luiz, Nicolas Pépé og Dani Ceballos - og øvrige stjernespillere som Alexandre Lacazette og Lucas Torreira.

I tillegg manglet den tyske playmakeren Mesut Özil og den offensive sidebacken Sead Kolasinac - som ble angrepet av en knivbande tidligere i sommer. Avgjørelsen ble tatt etter at det hadde oppstått nye hendelser vedrørende spillernes sikkerhet.

Til tross for en ellever uten de største stjernene, kriget Arsenal til seg til tre poeng i serieåpningen borte mot Newcastle. Storscorer Pierre-Emerick Aubameyang ga Arsenal 1-0-scoringen etter 58 minutter da kampen sto og bikket.

Det skjedde etter at høyreback Ainsley Maitland-Niles snappet en forferdelig pasning da Jetro Willems sov i timen.

Maitland-Niles fant Aubameyang med en perfekt vektet pasning i bakrom. Arsenals hurtige målsnik gjorde alt rett da han dempet ballen og plasserte den forbi Martin Dúbravka i Newcastle-buret.

Dette ble kampens eneste scoring. Arsenal vant 1-0 i Newcastle i en jevn forestilling.

På toppscorerjakt

Matchvinnerscoringen var Aubameyangs 33. scoring i Premier League på 50 opptredener i den engelske toppdivisjonen.

I GANG: Pierre-Emerick Aubameyang åpnet målkontoen. Foto: REUTERS/Scott Heppell
I GANG: Pierre-Emerick Aubameyang åpnet målkontoen. Foto: REUTERS/Scott Heppell Vis mer

30-åringen fra Gabon fulgte dermed opp den gode sesongstarten til de øvrige heteste toppscorerkandidatene i Premier League: Mohamed Salah, Raheem Sterling og Harry Kane.

Sterling scoret hat trick mot West Ham, Kane to mot Aston Villa, mens Salah leverte ett mål mot Norwich på fredag, i tillegg til en assist.

Pågrepet

Fredag opplyste Arsenal at Özil og tyskerens bosniske lagkamerat Sead Kolasinac ikke blir med troppen som møter Newcastle borte søndag. Avgjørelsen ble tatt etter at det hadde oppstått nye hendelser vedrørende spillernes sikkerhet.

Premier League-klubben opplyste da at politiet hadde startet etterforskning i saken. I slutten av juli forsøkte to maskerte personer med kniv å true til seg Özils bil. Da jaget Kolasinac ranerne vekk, noe som er festet til film av overvåkingskameraer.

Politiet opplyser at de etterforsker sjikanesaken og det mislykkede tyveriforsøket som to separate saker.

Özil har denne uka hatt ubudne gjester utenfor sitt hus i London. Nå er to menn pågrepet og må møte i retten.

De to mennene, begge 27 år gamle, skal ha oppholdt seg foran tyskerens hjem i Camden. Mennene skal ha havnet i bråk med flere av Özils ansatte og er nå siktet etter en paragraf som omhandler sjikane og truende atferd.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer