Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal vant hatkampen etter ekstraomganger

Slo ut Spurs i semifinalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Arsenal - Tottenham 3-1, 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale.

Rødtrøyene fra Nord-London er fortsatt med i alle de fire turneringene, etter at de i kveld slo ut Tottenham av ligacupen. Gunners snudde kampen og spilte 2-2 på White Hart Lane for en uke siden, og kom seg helskinnet gjennom dramaet på Emirates i returoppgjøret i kveld.

Arsene Wenger er mektig imponert over unggutta sine.

- De har forbedret seg kraftig, ikke minst på det mentale plan. Da Spurs slo tilbake til 1-1, var det viktig at vi holdt fokus. Vi vaklet litt, men i ekstraomgangene handlet alt om oss, sier Wenger til Sky Sports.

Først etter ekstraomganger og 120 minutters spill ble Chelseas finalemotstander klar.

Stillingen var 3-3 sammenlagt etter 90 minutter, men i ligacupen teller først bortemålene etter ekstraomgangene.

Emmanuel Adebayor sendte hjemmelaget i ledelsen 13 minutter før slutt, men rivalene fra Nord-London slo tilbake åtte minutter etterpå.

Ahmed Mido - som har vært koblet til Manchester City de siste dagene - utliknet og sørget for ekstraomganger for Spurs.

SCORET I EKSTRAOMGANGENE: Jeremie Aliadiere sendte Gunners i ledelsen igjen i første ekstraomgang. Arsenal vant til slutt 3-1. Foto: REUTERS
SCORET I EKSTRAOMGANGENE: Jeremie Aliadiere sendte Gunners i ledelsen igjen i første ekstraomgang. Arsenal vant til slutt 3-1. Foto: REUTERS Vis mer

Men der hadde ikke Tottenham noe å stille opp med.

Jeremie Aliadiere scoret sekunder før dommeren blåste av den første ekstraomgangen, og innbytter Tomas Rosicky punkterte kampen da han via stanga fikk lirket ballen over målstreken like før slutt. Et mål som ser ut til å bli kreditert som et selvmål av Pascal Chimbonda.

FEIRET MED HENRY: Thierry Henry sto over kampen, men var raskt frampå for å gratulere Emmanuel Adebayor med kampens første scoring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!