<strong>JUBLET:</strong> Arsenal-spillerne snudde 0-2 til 3-2, og vant FA-cupfinalen på Wembley i dag. Foto:  AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
JUBLET: Arsenal-spillerne snudde 0-2 til 3-2, og vant FA-cupfinalen på Wembley i dag. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix Vis mer

Arsenal vant sitt første trofé siden 2005

Aaron Ramsey ble matchvinner på Wembley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arsenal og Hull møttes i dag til FA-cupfinalen på Wembley.

Mens Hull jaktet sin aller første pokal noensinne, har Arsenal vunnet FA-cupen hele ti ganger tidligere.

Men det er ni år siden forrige trofé, I 2005 slo Arsenal Manchester United på straffesparkkonkurranse i FA-cupfinalen.

Supporterne på Wembley fikk i dag se en FA-cupfinale som startet i et høyt tempo.

Lagene måtte ut i ekstraomganger da det sto 2-2 etter full tid, men det var Aaron Ramsey som ble matchvinner da han scoret 3-2-målet for Arsenal etter 109 minutter.

Med det vant Arsenal FA-cupfinalen, og trofétørken i klubben er over.

- Jeg blir full av følelser når jeg tenker på det. Vi har sluppet inn mål tidlig i mange store kamper denne sesongen, men vi har vist styrke og karakter som har kommet oss tilbake, og å score vinnermålet er noe jeg har drømt om. Denne går til manageren og fansen som alltid har trodd på oss selv når det ikke har gått så bra, sier matchvinner Aaron Ramsey til ITV, ifølge BBC.

Stolt manager - Vi ønsket å skrive historie i kveld og vinne kampen. Det gjorde vi på flere måter. Både ved å vise hvordan man ikke skal starte en cupfinale, og vise hvordan man skal komme seg tilbake. Jeg tror dette er et vendepunkt for dette laget, å vite at de kan vinne på denne måten var veldig viktig i dag, sier Arsenal-manager Arsene Wenger til BBC.

- Det ville vært forferdelig å tape i dag, men vi kom oss tilbake, og jeg har hyllet ånden i dette laget, og det viste de i dag.

<strong>HELTEN:</strong> Aaron Ramsey ble matchvinner med sitt 3-2-mål i andre ekstraomgang. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix
HELTEN: Aaron Ramsey ble matchvinner med sitt 3-2-mål i andre ekstraomgang. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix Vis mer

- Det er helt fantastisk. Jeg har vunnet FA Youth cup før, men det er ingenting sammenlignet med dette, dette er for fansen, sier Jack Wilshere etter kampen, ifølge BBC.

- Det var vært ni lange år for fansen, men de fyller Emirates hver uke, og dette er for dem.

Sjokkstart for Hull Hull startet friskt, Og allerede etter tre minutter gikk de opp i ledelsen på et hjørnespark, da James Chester fikk styrt ballen i mål.
Bare fem minutter senere gikk Hull opp i en 2-0-ledelse, da Curtis Davies fikk lurt ballen i mål, etter at Alex Bruce først headet ballen i stolpen, men Davies sto der på returen.

Hull var også nære ved å gå opp i en 3-0-ledelse, men headingen fra Alex Bruce ble reddet på streken.  

Hull fortsatte å presse, men Arsenal kom seg mer inn i kampen, og etter 17 minutter fikk Arsenal frispark i god posisjon.

Vakkert frispark Santi Cazorla tok et fantastisk frispark, som gikk rett i mål.

Tre mål på kampens første 17 minutter, og supporterne på stadion fikk valuta for pengene.

Begge lag fortsatte friskt, men gikk til pause med en 2-1-ledelse til Hull.

Hull fortsatte presset i andreomgang, men Arsenal viste gode takter. Etter 57 minutter ropte de på straffespark da Huddlestone holdt Giroud så han gikk over ende, men dommeren lot det gå.

Arsenal — Hull 3-2 e.e.o. (1-2)

89.345 tilskuere på Wembley.
Mål: 0-1 James Chester (4), 0-2 Curtis Davies (9), 1-2 Santi Cazorla (17), 2-2 Laurent Koscielny (71), 2-3 Aaron Ramsey (109).
Dommer: Lee Probert.
Gult kort: Olivier Giroud, Arsenal. Tom Huddlestone, David Meyler, Curtis Davies, Hull. Lagene:

Ti minutter senere var det Cazorla som gikk ned i feltet, men også da lot dommeren spillet fortsette.

- Arsenal burde ha fått minst én straffe nå, sa Øyvind Alsaker, som kommenterte kampen for TV2.

Feilaktig hjørnespark Etter drøye 70 minutter fikk Arsenal hjørnespark. Reprisene viste at hjørnesparket var feilaktig dømt, for Sanogo setter ballen selv over linja.

Hjørneparket endte likevel med scoring, da Laurent Koscielny fikk lurt ballen mellom beina til keeper Allan McGregor.

Bommet på kjempsjanse Etter 78 minutter fikk Kieran Gibbs en kjempesjanse alene rett foran mål, men han skjøt over, og Arsenal-fansen ristet fortvilet på hodet.

Ingen av lagene klarte å score før dommeren blåste av etter å ha lagt til fem minutter, og kampen gikk til ekstraomganger.

Arsenal startet ekstraomgangen best, og Giroud kom til en god mulighet, men headingen går i tverrliggeren.

Hull så ut til å være slitne, og det var Arsenal som presset, men det sto fortsatt 2-2 etter første ekstraomgang.

Fire minutter inn i andre ekstraomgang sendte Giroud ballen til Aaron Ramsey med et hælspark, og Ramsey satte ballen i mål helt inne ved stolpen.

Få minutter før slutt var det nesten for Hull da Mertesacker gjorde en forferdelig forsvarsfeil, og Fabianski kom langt for ut. Aluko kom seg forbi og prøvde seg på skudd, men ballen gikk utenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer