FOTO: Joshua King i duell med Sokratis Papastathopoulos i første omgang mellom Arsenal og Bournemouth. Foto: NTB Scanpix
FOTO: Joshua King i duell med Sokratis Papastathopoulos i første omgang mellom Arsenal og Bournemouth. Foto: NTB ScanpixVis mer

Arsenal vant da Joshua King var tilbake etter skade med mål

Arsenal vant takket være vanvittig selvmål

Et merkverdig selvmål og en scoring fra Aubameyang sikret Arsenal-seier til tross for Joshua Kings scoring

  • Bournemouth - Arsenal (1-2)

Arsenal hadde hendene fulle på sørkysten, men trakk det lengste strået i en jevn batalje mot Bournemouth.

Et utrolig selvmål av Jefferson Lerma og en goalgetter-scoring av Pierre-Emerick Aubameyang betød at Arsenal har tålelig god heng på London-rivalene Tottenham og Chelsea foran dem på tabellen.

- Vi visste at dette ville bli en tøff kamp, og det ble det også. Det er godt å vinne og dra hjem med tre poeng. Det var dårlig av oss å slippe inn mål rett før pause. I hvilen snakket vi om at vi måtte komme ut med intensitet og gjøre det bedre, sa Aubameyang etter oppgjøret.

Godt King-comeback

Bournemouth hadde Joshua King tilbake på banen og nordmannen var mannen bak mye av det Bournemouth skapte før pause.

Rett før tillagt tid i den første omgangen var ute dukket den norske landslagsspissen opp og dunket ballen i det lengste krysset etter en flott kontring.

Nordmannen brukte venstrebeinet til å vri ballen rundt og forbi Bernd Leno.

Det var 26-åringens femte scoring for sesongen. Etter et lite skadeavbrekk som blant annet holdt han ute av landskampene mot Slovenia og Kypros var nordmannen tilbake og livlig i første omgang.

- Når man har vært ute i fire-fem uker så har man gått glipp av mye. Jeg ville gjerne tilbake og hjelpe laget. Vi spilte greit i første omgang, men vi slapp inn to dumme mål, sa King til TV 2 etter kampen og sa dette om sin egen scoring:

– Jeg har vært skadd i høyrefoten, så jeg kan bare bruke venstre. Det var bra at den satt.

Det var Bournemouth som var det beste laget de første 25 minuttene av oppgjøret, og kunne også vært i føringen, om ikke David Brooks feilaktig hadde blitt avblåst for offside da han satte ballen i mål tidlig i oppgjøret.

Arsenal skapte lite, annet enn et stolpeskudd fra Torrreira,men tok ledelsen på en bisarr måte rett før halvtimen. Kolasinac la ballen tilbake på tvers av feltet. Der dukket Bournemouths midtbanespiller Jefferson Lerma opp og dunket ballen forbi egen keeper og i mål.

Dermed gikk lagene til pause med uavgjort. Arsenal har fortsatt ikke ledet til pause i årets Premier League-sesong.

Aubameyang i aksjon

Arsenal våknet litt mer til liv i den andre omgangen og dominerte banespillet i større grad enn i den første omgangen. Likevel slet gjestene med å skape de store sjansene.

Når den først kom falt den likevel til rettmann for London-klubben. Sead Kolasinac kunne enkelt spille ballen på tvers av feltet til en umarkert Pierre-Emerick Aubameyang som skled Arsenal i føringen.

Bournemouth jaktet poeng mot slutten og var nære da Jefferson Lerma banket til fra langt hold. Skuddet gikk forbi Leno som kunne takke stolpen for at ballen ikke fant nettet bak ham.

Arsenal hadde sine sjanser til å avgjøre, men særlig Henrikh Mkhitaryan spilte en grusom kamp og sløste fælt med mulighetene bortelaget skapte.

Det var vertene som presset for scoring i sluttminuttene og Leno måtte ut i full strekk for å slå unna en duppende ball fra lengste hjørnet etter en corner.