Arsenal vant

Thierry Henry og Pirés scoret for Arsenal mot Martin Andresen og Blackburn. Vi fulgte fem kamper fra balløya direkte.

Chelsea tyvstartet Premier League-runden borte mot Bolton tidligere i dag, og vant 2-0 over Sam Allerdyce' menn.

Det virket som om det var Bolton som hadde tittelambisjoner i første omgang, og de hvite overkjørte til tider milliardlaget Chelsea. Likevel var det en som kom gratis til London-klubben som reddet titteldrømmen til Abramovitsj i dag. Marco Ambrosio gjorde sin ligadebut på grunn av skader på Carlo Cudicini og Neil Sullivan. Og Amborsio var banens travleste mann i første omgang, men blant annet to glimrende redninger på forsøk fra Bolton-kaptein Jay-Jay Okacha.

Men så gikk det som det ofte går i fotball, når et lag presser og ikke har evner til å sette sjansene. Med 19 minutter igjen å spille, førte John Terry Chelsea opp i ledelsen på en volley, før Damien Duff punkterte kampen tre minutter seinere.

Dermed knappet Chelsea inn tre poeng på ledelsen til Arsenal på toppen av tabellen. Men Arsenal hadde muligheten til å øke igjen tre timer seinere.

Gunners mot gullet

Martin Andresen og Blackburn fikk smake styrken til Arsenals stjernegalleri på Ewood Park i ettermiddag.

Thierry Henry og Robert Pires scoret målene i andre omgang, etter en tam første omgang. Martin Andresen spilte hele kampen for Blackburn, og gjorde en fin figur på midtbanen.

Arsenal hadde fire avslutninger på mål og avsluttet dagen med en uttellingsprosent på 50. Laget har fortsatt ni poengs forsprang til Champions League-motstander Chelsea på annenplass.

Andresen pådro seg også et gult kort ved en takling av Patrick Vieira. Dommeren ga Andresen advarsel for usportslig opptreden.

Arsenal forsterket sin fra før råsterke statistikk, mens nederlaget gjør at Blackburn fortsatt i aller høyeste grad er involvert i nedrykksstriden.

Leicester-glede

Les Ferdinand ga Leicester noe å juble for etter den siste ukens sexanklager og varetektsopphold for tre spillere. Veteranen sto for kampens eneste mål borte mot Birmingham.

For Leeds blir situasjonen bare mørkere og mørkere. Turen til Loftus Road i London endte med 0-2-tap mot Fulham. Luis Boa Morte og Sena Davis ordnet scoringene.

Unggutten Wayne Rooney var på pletten da Everton vant 1-0 hjemme mot Portsmouth.

Charlton overrasker stadig. Etter 1-0-seieren mot Middlesbrough er laget oppe på 4. plass som gir kvalifisering til mesterligaen.

Vi fulgte fem kamper direkte, der uovervinnelige Arsenal slo Blackburn 2-0.

NTB og Dagbladet.no