Arsenal vil tilby Henry rekordlønn

Sjusifret ukelønn.

Skulle franskmannen velge å skrive ny kontrakt med den engelske toppklubben, vil han trolig bli Arsenals best betalte spiller gjennom tidene.

Den franske landslagsspissen har så langt sagt at han ikke ønsker å starte kontraktsforhandlinger før etter at årets sesong er over. Det har fått ledelsen på Highbury til å svette en smule.

Henrys kontrakt utløper i juni 2007.

Arsenals styreformann Peter Hill-Wood sier at kubben er forberedt på å sette klubbrekord med hensyn til lønn for å beholde Henry.

Den tidligere rekorden innehas av Patrick Vieira, som gikk til Juventus før årets sesong.

– Vi har ikke snakket konkret om hva slags tilbud vi skal komme med. Samtidig er det greit å si at han kommer til å bli den best betalte spilleren i Arsenals historie, sa Hill-Wood.

Patrick Vieira skal ha hatt en ukelønn på rett under en million kroner da han var på Highbury. Ifølge den britiske avisen Evening Standard kan Henry komme til å få rundt 1,2 millioner. Det vil i så fall være en lønnsøkning på rundt 25 prosent for franskmannen.

(ANB-AP)

KLUBBREKORD: Arsenal varsler at de vil sette ny klubbrekord når de skal forhandle med Thierry Henry om ny kontrakt. Foto: EPA/Scanpix
KLUBBREKORD: Arsenal varsler at de vil sette ny klubbrekord når de skal forhandle med Thierry Henry om ny kontrakt. Foto: EPA/Scanpix Vis mer