Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal ydmyket Aston Villa med praktfull angrepsfotball

5-0.

I LEKEHUMØR: Olivier Giroud og Arsenal-laget lekte til tider med Aston Villa. 5-0 ble sluttresultatet. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
I LEKEHUMØR: Olivier Giroud og Arsenal-laget lekte til tider med Aston Villa. 5-0 ble sluttresultatet. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

• Arsenal - Aston Villa 5-0 (1-0)

(Dagbladet): Med seier ville Arsenal ha full kål på en fjerdeplass i Premier League - iallefall for en liten stund. Aston Villa, på sin side, fortsetter den elendige rekken og står nå uten seier på åtte kamper.

Aston Villa hadde virkelig hendene fulle med et Arsenal som hadde full kontroll.

- Det er sjelden du i Premier League ser en så stor klasseforskjell som i denne kampen her, sa Nils Johan Semb i TV2-studio.

Slet i forsvar Det gikk ikke lang tid før Arsenal sikret et grep om kampen. Olivier Giroud kunne sende London-laget i ledelsen etter bare åtte minutter.

Etter forferdelig forsvarsspill kunne Mesut Özil spille gjennom franskmannen, som vippet ballen over keeper Brad Guzan og i mål.

Til tross for trøbbel i forsvaret hadde Aston Villa på ingen måte gitt opp - og hadde en kjempesjanse ved Andreas Weimann rett før pause. Keeper David Ospina, som voktet buret til fordel for Wojciech Szczesny, vartet opp med en strålende redning.

Praktfull angrepsfotball Etter hvilen hadde Aston Villa en sjanse igjen, men det gikk ikke lang tid før det smalt i den andre enden.

Arsenal startet et lekkert angrep fra egen banehalvdel, og Mesut Özil kunne sette ballen til side for Guzan og nede ved stolpen.

Arsenal fortsatte å dominere fullstendig. Etter en times spill vartet Arsenal nok en gang opp med et lekkert angrep, startet av Ospina. Theo Walcott kjørte framover, kombinerte fint med Santi Cazorla, før han kunne dra seg inn i midten av banen og sette ballen i mål.

Straffe Vondt ble verre for Arsenal da keeper Guzan felte innbytter Akpom og fikk straffe. Fra ellevemetersmerket var Cazorla sikker, og fikk skrevet seg på scoringslisten.

Guzan var riktignok på straffen, men kunne ikke hindre at den gikk i mål.

Arsenal lekte seg til tider i angrep, og Aston Villa fikk virkelig kjørt seg i sluttminuttene. For å sette punktum scoret 19-årige Bellerin to minutter på overtid. 5-0.

Aston Villa har nå ikke scoret i en Premier League-kamp siden de spilte 1-1 mot Manchester United i desember.

- Alltid gøy å score Theo Walcott spilte i dag sin første kamp fra start siden skaden som satte ham ut av spill for et år siden. Det takket han for ved å score.

- Det er alltid gøy å score, spesielt på Emirates. Sønnen min var her i dag også. De siste minuttene var kjempebra, og det er en kjempelettelse å få score det målet. Men det handler om de tre poengene, sier Walcott.

Walcott møtte Sky Sports-journalisten etter kampen sammen med Özil.

- Özil og jeg har jobbet utrolig hardt for å klare å komme tilbake etter skaden. Det skjer ikke over natta, men det gjorde det for ham. To mål på to kamper. Jeg har ikke spilt så mye med ham siden han kom hit, men touchen hans og det generelle spillet er fantastisk. Jeg er takknemlig for å kunne spille med ham, og jeg håper vi klarer å holde oss skadefrie.