Arsenal ydmyket av Bayern

I stor fare for å ryke ut av Champions League.

• Bayern München - Arsenal 5-1 (3-0)

(Dagbladet): Arsenal ble ydmyket på Allianz Arena av et revansjesugent hjemmelag med sifrene 5-1. Det er bare to uker siden Bayern München tapte 2-0 i det motsatte oppgjøret i London, men Pep Guardiolas menn var i kveld ute på et grusomt hevntokt.

- Jeg syns vi må gratulere Bayern, for de gjorde en fantastisk kamp. De fortjente å vinne. Noen ganger må man akseptere at motstanderen har en bedre dag, og sånn var det i dag, sier Arsenal-keeper Petr Cech til Viasat.

- Nå må vi vinne de to siste kampene, så får vi se hva som skjer. Vi har fremdeles en mulighet til å gå videre, så vi må fortsette å kjempe, fortsetter sisteskansen.

Målene rant inn Bare ti minutter tok det før polske Robert Lewandowski lurte seg inn bak ryggen på Arsenal-stopper Gabriel Paulista og headet inn 1-0. Etter en snau halvtime økte Thomas Müller til 2-0, før David Alaba sendte Arsenal til pause med en flau følelse i kroppen da han økte til 3-0 med et praktskudd like før hvilen.

- Det er en ydmykelse av Arsenal på Allianz Arena. Publikum får valuta for euroene de har betalt. Bayern storspiller, men det er også et tamt Arsenal, kommenterte Viasats Roar Stokke.

Taktikkbom Om mellomtittelen over er helt presis, kan diskuteres. For hvilken taktikk kan man egentlig ta i bruk på bortebane mot et heltent Bayern-lag og forvente at man skal lykkes?

Arsenals kampplan var identisk som da Olivier Giroud og Mesut Özil ordnet Arséne Wengers menn en råsterk 2-0-seier for 14 dager siden, men denne gangen var det minst én betydelig forskjell:

Arsenal-spillerne var ikke aggressive nok i presset. Dermed fikk Bayerns ballsikre aktører få problemer med å finne de nødvendige rommene. Selv om de lenge var få og små, var de mer enn store nok for hjemmelagets rødkledde teknikere.

Robben scoret umiddelbart Den komfortable ledelsen ga også Guardiola muligheten til å gi skadeforfulgte Arjen Robben kjærkommen spilletid. Ti minutter ut i andre omgang erstattet nederlenderen unggutten Kingsley Coman.

Og bare sekunder seinere satte Robben inn 4-0, med sitt aller første touch på ballen.

SLAKTET: Arsenal-spillerne depper, mens Bayern-spillerne jubler. Foto. Scanpix
SLAKTET: Arsenal-spillerne depper, mens Bayern-spillerne jubler. Foto. Scanpix Vis mer

- Det ser ut som det er 20 spillere mot 10, sa Stokke, før Giroud reduserte til 4-1 med en glitrende enkeltmannsprestasjon 20 minutter før full tid.

I kjempetrøbbel Helt på tampen slo Bayern til igjen. Etter en hurtig overgang trillet Müller inn sitt andre for kvelden med en utsøkt avslutning langs gressteppet.

Resultatet betyr at Arsenal er helt nødt til å vinne de to gjenstående kampene av gruppespillet for å ikke ryke ut av Champions League, noe som i tilfellet vil være for første gang på 16 år.

I Hellas vant nemlig Omar Elabdellaouis Olympiakos 2-1 over kroatiske Dinamo Zagreb, noe som gir følgende tabell i gruppe F:

1. Bayern München - 9 poeng
2. Olympiakos - 9 poeng
3. Arsenal - 3 poeng
4. Dinamo Zagreb - 3 poeng