STRAFFET SPURS: Samir Nasri (tv) både skaffet én straffe og scoret på to, da Arsenal til slutt tok en komfortabel seier over et sluttkjørt Tottenham. Her feirer han med Marouane Chamakh, som skaffet det andre straffesparket like etterpå.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
STRAFFET SPURS: Samir Nasri (tv) både skaffet én straffe og scoret på to, da Arsenal til slutt tok en komfortabel seier over et sluttkjørt Tottenham. Her feirer han med Marouane Chamakh, som skaffet det andre straffesparket like etterpå.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Arsenal ydmyket Spurs i ekstraomgangene

Til 4. runde i ligacupen på bekostning av erkerivalen.

||| (Dagbladet): Tottenham - Arsenal 1-4 e.e.o.

De innledende rundene av den engelske ligacupen har tradisjonelt vært en arena der storklubbene har belønnet sine beste unge spillere med en smakebit på førstelagsspill, noe Arsenal har vært den fremste eksponenten for.

Da trekningen av den tredje runden - runden der Premier Leagues europacupdeltagere gjør sin entre - ga et Nord-London-derby mellom Tottenham og Arsenal fikk manager Arsene Wenger betenkeligheter med å stille med bortimot rent juniorlag.

SOVNET: Et søvnig Spurs-forsvar fikk ikke med seg at Arsenal tok et hurtig frispark, og Andrej Arsjavin kunne nokså uforstyrret hamre inn 1-4. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
SOVNET: Et søvnig Spurs-forsvar fikk ikke med seg at Arsenal tok et hurtig frispark, og Andrej Arsjavin kunne nokså uforstyrret hamre inn 1-4. Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

På tross av at ligacupen er den minst prestisjetunge av de hjemlige turneringene, er dette et oppgjør ingen av lagene tar lett på. Derfor stilte Wenger, som måtte sone karantene, med en startellever bestående av 10 førstelagsspillere og bare én fra reservelaget; Henri Lansbury.

Også benken var spekket med etablerte navn: Manuel Almunia, Bacary Sagna, Gaël Clichy, Andrej Arshavin og Marouane Chamakh var fem av sju alternativer å sette innpå for å endre kampbildet.

- Vi har blitt bebreidet for ikke å ta denne turneringen på alvor. Dette var et derby. Derfor ville det ha vært vanskelig å ryke ut ,ed en gang. Dessuten er vi i medgang, og det var viktig ikke å miste den gode rytmen, forklarer Wenger, ifølge Sporting Life.

HYGGET SEG: Arsene Wenger måtte sone karantene etter oppførselen mot Sunderland på lørdag, og så oppgjøret mot Tottenham fra tribunen. Her i muntersamtale med Capello-assistent Franco Baldini.
HYGGET SEG: Arsene Wenger måtte sone karantene etter oppførselen mot Sunderland på lørdag, og så oppgjøret mot Tottenham fra tribunen. Her i muntersamtale med Capello-assistent Franco Baldini. Vis mer

I likhet med sin suspenderte kollega, valgte også Redknapp mye rutine både på bane og benk, noe som la forutsetningene til rette for et kvalitetsderby.

De første 90 minuttene ble imidlertid ikke noen minneverdig forestilling, hvor unggutten Lansbury og Robbie Keane - i mistenkt offsideposisjon - sørget for 1-1, ekstraomganger og mulig straffesparkkonkurranse for å skille lagene.

To tidlige straffer
Sistnevnte alternativ virket imidlertid lite sannsynlig, da krampetendensene begynte å innhente enkelte Spurs-spillere allerede mot slutten av ordinær tid.

- Jeg visste det kom til å bli en vanskelig halvtime, erkjenner Redknapp.

RESERVEN VISTE SEG FRAM: Henri Lansbury var eneste reservelagsspiller i Arsenals førsteellever. Unggutten markerte seg med å score Arsenals første mål da han satte foten på Jack Wilsheres ferdigscorede innlegg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth
RESERVEN VISTE SEG FRAM: Henri Lansbury var eneste reservelagsspiller i Arsenals førsteellever. Unggutten markerte seg med å score Arsenals første mål da han satte foten på Jack Wilsheres ferdigscorede innlegg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

Bare noen sekunder ut i første ekstraomgang havnet Sebastien Bassong på etterskudd mot Samir Nasri og grep fatt i landsmannens trøye.

Det var minimalt med kontakt, og Nasri anstrengte seg ikke for å stå på beina, men straffespark ble det - et straffespark Nasri selv omsatte i mål på selvsikkert vis.

Da var kampen i realiteten avgjort, og det ble enda mindre spennende da Marouane Chamakh ble lagt i bakken av Steven Caulker på unødvendig tøft vis like etterpå.

SØRGET FOR EKSTRAOMGANGER: Robbie Keane utlignet med et av sine første spark på ballen, men oppholdt seg trolig i offside da ballen ble spilt igjennom. Keane hadde også en mulighet til å avgjøre kampen for Spurs, men traff stolpen fra et par meters hold. Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
SØRGET FOR EKSTRAOMGANGER: Robbie Keane utlignet med et av sine første spark på ballen, men oppholdt seg trolig i offside da ballen ble spilt igjennom. Keane hadde også en mulighet til å avgjøre kampen for Spurs, men traff stolpen fra et par meters hold. Foto: SCANPIX/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Vis mer

Dommer Lee Probert var etterlatt med kveldens enkleste avgjørelse da han tildelte gjestene nok et straffespark, og igjen var Nasri sikker.

Søvnig Spurs
Mot slutten av første ekstraomgang gjorde Andrej Arsjavin ydmykelsen total da hele Spurs sov i timen da Arsenal tok et frispark høyt oppe i banen hurtig.

Russeren fikk uforstyrret spasere inn til 16-meteren og avsluttet kontant til 1-4 i lengste hjørne bak en sjanseløs Stipe Pletikosa.

Dermed ble det til slutt en hyggelig kveld for Arsene Wenger i direktørlosjen på White Hart Lane og en komfortabel kveld på gressmatta for Arsenal-mannskapet, som tok seg til fjerde runde på bekostning av erkerivalen.

- Det var faktisk ganske fornøyelig å følge med fra tribunen. Kommunikasjonen var til tider problematisk, men alt i alt, synes jeg det gikk bra, sier Wenger.

Everton slått ut
Kveldens cupbombe sto League 1-laget Brentford for da de sendte et Everton-lag i motgang ut av turneringen på straffespark.

Også Bolton måtte se seg slått av motstand fra lavere divisjoner da Burnley ble for sterke på Turf Moor mot laget til gamlesjef Owen Coyle.

Etter å ha tatt sitt første Premier League-poeng mot Stoke i helgen, fikk West Ham en ny positiv opplevelse på Stadium of Light da de slo Sunderland 2-1.

DETONERTE CUPBOMBE: League 1-laget Brentford fikk Griffin Park til å gå av hengslene da Everton ble slått ut etter straffesparkkonkurranse.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
DETONERTE CUPBOMBE: League 1-laget Brentford fikk Griffin Park til å gå av hengslene da Everton ble slått ut etter straffesparkkonkurranse.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi Vis mer

Fulham, med Brede Hangeland i midtforsvaret, led samme skjebne som Premier League-kolegene i Spurs, Bolton og Sunderland da Stoke ble for sterke på Britannia Stadium.