FEIRER: Calum Chambers og Rob Holding feirer Holdings første mål i Arsenaltrøya i kampen mot Chivas Guadalajara. Foto: AP Photo / Danny Moloshok
FEIRER: Calum Chambers og Rob Holding feirer Holdings første mål i Arsenaltrøya i kampen mot Chivas Guadalajara. Foto: AP Photo / Danny MoloshokVis mer

Arsenals forsvarskrise: - Holding og Chambers må gripe sjansen

På søndag starer Arsenals sesong på hjemmebane mot Liverpool, og da kan det være en ung forsvarsrekke som må holde igjen Liverpoolangrepet.

(Dagbladet/FourFourTwo) Ungguttene Rob Holding og Calum Chambers er de eneste midtbackene Arsene Wenger har tilgjengelige mot Liverpool på søndag. Holding ble hentet til Arsenal fra Bolton i juli, mens Chambers har slitt med spilletid i klubben etter sin ankomst for to år siden. Petr Cech synes at duoen skal utnytte skadesituasjonen i klubben så godt som mulig.

BACK: Calum Chambers. Foto: Matt West / BPI / REX / Shutterstock 
BACK: Calum Chambers. Foto: Matt West / BPI / REX / Shutterstock  Vis mer

- Nå som Per (Mertesacker) er ute, er utfordringene og mulighetene større for hver midtback. Det er opp til Rob hvordan han spiller og hvordan han skal jobbe. Det samme gjelder Gabriel og Calum Chambers. Nå har de muligheten til å vise manageren at de er klare for utfordingen, sa Cech til ESPN da det ble klart at Mertesacker var ute med en langtidsskade.

Gabriel ble skadet i en vennskapskamp mot Manchester City i Gøteborg, og forsvarspilleren er ute til midten av oktober. Ettersom Laurent Koscielny ikke er i kampform etter ferien er står Holding og Chambers igjen.

I ITVs studiosending etter City kampen sa tidligere Arsenalspiller Kevin Campbell at skadesituasjonen er en katastrofe, og at Wenger må handle inn spillere for å redde første del av sesongen.

I sommer har Arsenal vært linket til flere spillere, men har bare hentet inn Granit Xhaka, Taukuma Asano og Holding. Shkodran Mustafi og Jonny Evans er spillerne som nevnes hyppigst blant forsvarspillere, men Wenger sier det ikke blir noen signeringer før Liverpoolkampen.

- Våre forsvarspillere kommer til å bli utfordret, så det kan være jeg bruker forskjellige kombinasjoner. Jeg tror Bielik, Chambers og Holding kommer til å slåss om plassen seg i mellom, sa franskmannen ifølge Metro.

Tidligere i sommer skrev Daily Mail at Chambers var nær en låneavtale med Watford, for å få mer førstelagserfaring. Til tross flere rapporter om en avtale ble 21-åringen med på Arsenals sommerturne hvor han har fått flere kamper. Dersom Wenger gjør det risikable valget å setter både Chambers og Holding som midtbacker, er førstnevnte den med mest erfaring.

BACK: Krystian Bielik. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media
BACK: Krystian Bielik. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media Vis mer

Det er lite sannsynlig at Krystian Bielik klarer å kapre plassen fremfor de to (litt) mer erfarne spillerne. 18-åringen har bare vært med Arsenal i pre-season, men har fått spilletid i alle de fem kampene. I et intervju med FourFourTwo fortalte han at debuten i Premier League er noe han jobber for hver dag.

- Jeg kjemper for en plass i laget, men jeg vil også fortjene min Premier League debut når det er det rette tidspunktet.

- Jeg vil spille når Arsene mener jeg er klar. Alt jeg kan si er at jeg ekstremt glad for å være inkludert i treningene til førstelaget. Det er fantastisk, nesten uvirkelig. Jeg føler jeg forbedrer meg for hver trening og hver kamp, forteller Bielik.

Utenom de tre ungguttene kan Wenger velge mellom Kieran Gibbs, Nacho Monreal, Hector Bellerin og Mathieu Debuchy.

Dessverre for Wenger er det ikke bare i forsvaret at Arsenal er preget av skader. Jack Wilshire har slitt med en kneskade og Welbeck er langtidsskadet på grunn av menisken. Verken Santi Cazorla, Oliver Giroud eller Mesut Özil har kommet i kampform etter ferien, mens Serge Gnabry deltar i OL.