LISSE-RACER: Vertenes keeper for anledningen, Lukasz Fabianski, gjorde flere gode redninger og holdt Liverpools målfarlige angrepsrekke fra livet. Men når skolissene til sisteskansen gikk opp, var det nettopp en av spillerne han hadde nektet scoring som måtte trå til. Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix
LISSE-RACER: Vertenes keeper for anledningen, Lukasz Fabianski, gjorde flere gode redninger og holdt Liverpools målfarlige angrepsrekke fra livet. Men når skolissene til sisteskansen gikk opp, var det nettopp en av spillerne han hadde nektet scoring som måtte trå til. Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB ScanpixVis mer

Arsenals keeperhelt var fullstendig hjelpeløs. Da kom motstanderen til unnsetning

«Loop, swoop, and pull.»

(Dagbladet): Arsenal trakk det lengste strået i kveldens sjette runde-kamp mot Liverpool hjemme på Emirates.

Vertenes keeper for anledningen, Lukasz Fabianski, gjorde flere gode redninger og holdt Liverpools målfarlige angrepsrekke fra livet. Men når skolissene til sisteskansen gikk opp, var det nettopp en av spillerne han hadde nektet scoring som måtte trå til.

At det å få orden på skotøyet med keeperhansker på er vanskelig, kan nok alle forstå. Den klassiske «loop, swoop, and pull»-manøveren gjøres best uten ekstra polstring på hendene.

Om Daniel Sturridge ville unngå at ting tok lengre tid enn de trengte å gjøre, eller om han bare gjorde det for å være hyggelig er uvisst. Men han var i alle fall ikke snauere enn at han gikk ned på kne og ordna ei sløyfe for polakken.

Sturridge har hatt en meget god sesong i Liverpool-drakta, og samarbeidet med Luis Suarez virker å fungere bedre enn noensinne. Til sammen har de to stått for 39 Premier League-scoringer.

Det er flere enn både Tottenham og Everton har klart å produsere.

Liverpool er nå ute av samtlige cuper, men med fokus ene og alene på Premier League er sjansene for en topp fire-plassering og Champions League-spill om mulig enda større.

I alle fall så lenge Sturridge fortsetter å plassere baller forbi motstanderens målvakt, og slutter å knyte skolisser.