Arsenals nakne sannhet

Fredrik Ljungbergs modelljobb for herreundertøyet til Calvin Klein er den beste illustrasjonen på Arsenals situasjon før møtet med Manchester United i morgen. De føler seg nemlig dønn avkledd.

LONDON (Dagbladet): - Det er på tide å våkne, sier kaptein Patrik Vieira. - Hvis ikke kan dette ende med mareritt. Og vi har ikke mye tid på oss - vi må gjøre det nå.

- Skal vi være med i Champions League etter jul må oppturen starte mot Manchester United.

Arsenal leder Premier League og har tapt én kamp i Europa. Overskriftene de tar med seg til Old Trafford i morgen forteller likevel om dommedag. Og derfor skulle man tro det var en dumpekandidat - og ikke en alvorlig tittelutfordrer - som møter Manchester United til denne sesongens største kamp så langt.

Hvilken forskjell ett år kan gjøre.

I undisen

Den 26 år gamle svenske Arsenalstjernen Fredrik Ljungberg, er valgt av Calvin Klein til å fronte høstens undetøyskampanje.

Bilder av Fredrik i undisen skal henge på store utendørsplakater over hele verden, innkludert en kjempeplakat på Times Square i New York.

Dette samtidig med at Ljungberg, som er kåret til Englands 8. mest attraktive ungkar, flyr rundt i kortbukser og sloss om Premier League-poeng.

Arsenals tøffe måned

På denne tida i fjor - etter en elektrisk start på høsten - sa Arsenal-manager Arsene Wenger at han ikke så bort i fra at laget hans kunne gå gjennom hele sesongen uten tap. Det gikk, som vi alle vet, selvfølgelig ikke. I dag sier de største kritikerne at årets sesong kan ende med en rekke nederlag hvis Wenger ikke får orden på forsvarsspillet. Og Arsenal får en måned - en måned som betyr alt for sesongen både i England og Europa.

Etter 0- 3 for Inter, da man ikke trodde det kunne bli stort verre, forteller nemlig den nærmeste framtida om dette:

21. sept. - Manch. United (B)

26. sept. - Newcastle (H)

30. sept. - Lok. Moskva (B)

4. okt. - Liverpool (B)

18. okt. - Chelsea (H)

21. okt. - Dynamo Kiev (B)

- Framtida er tøff, og slik liker vi den, sier Patrik Vieira. - Kampen mot United passer oss perfekt. For når du har hatt en elendig dag og tapt 3- 0 hjemme er det en slik kamp du ønsker med en gang.

- Det handler bare, som jeg sier, om å våkne.

Wenger savner spillere

Andre, og de er det mange av, sier mye av det Arsenal har opplevd den siste uka - 1- 1 hjemme mot Portsmouth gjennom et straffespark de ikke skulle hatt, og 0- 3 raset mot Inter - skyldes Highbury-dressenes uvilje mot å bruke penger i sommerens overgangsmarked. Arsene Wengers ord «Det hadde vært greit med den milliarden Chelsea har brukt, men de pengene har jeg altså ikke», gjødsler også påstanden om at den franske manageren ikke er fornøyd med dybden i stallen. Men ingen kan gjøre noe med det nå - pengene mangler fortsatt på grunn av Asburton Grove Stadium. Og overgangsvinduet er stengt. Derimot er det mulig å gjøre som Thierry Henry.

Å sette det hele i perspektiv.

- Ja, Inter-resultatet var dårlig, men noen ganger er fotballen like merkelig som livet ellers, sier Henry. - Du går gjennom gode tider og du går gjennom dårlige tider. Og sånn er det - problemet er bare at alle ikke ser ut til å få det med seg. Etter at vi slo Roma 3- 1 borte i fjor sa jo alle at vi var et fantastisk lag med muligheten til å vinne alt.

Så derfor:

- Kjøper jeg ikke påstanden som sier at klubben skulle brukt penger i sommer, fortsetter Thierry Henry. - For meg blir det for lettvint. Mot Inter var vi 11 landslagspillere som spilte mot 11 andre. Vi tapte, greit, det kan skje. Men det hjelper ikke å lete etter unnskyldninger - det fører ingen steder. Det eneste vi kan gjøre er å stole på oss sjøl.

Intern forsvarsdebatt

OK, Thierry Henry har et poeng. Men likevel - kan Arsenal stole på sitt eget forsvar? Det som blir så åpent når seks mann jager framover i stor fart. Og ditto sårbart når bare noen av de samme seks tar hjemturen på alvor når ballen er tapt. For bånnlinja i Arsenal-problemet er forsvarslinja.

Thierry Henry innrømmer at lagets spillestil, den mange omtaler som et nochalant og naivt forsøk på å gjøre angrep til det beste forsvar, er et samtaleemne.

- Men det er vanskelig å snakke om det offentlig, sier Arenal-spissen.

SPORT PÅ TV

Premier League

Manch. United- Arsenal

I morgen. Canal+ kl. 17.05.

BEKYMRET: Arsenal-trener Arséne Wenger skulle ønske han hadde mer penger. <!--/BTEK2-->
NEDTUR: Fredrik Ljungberg og de andre Arsenal-spillerne ble avkledd av Inter i onsdagens CL-kamp.