Arsenals nye joker

Arsenal- Manchester United 3- 1. Juan Antonio Reyes kan bli årets hit i Premier League. I går var han banens beste.

-  Han ser ut til, veldig raskt, å ha blitt en veldig viktig spiller for oss. Han er blitt vant til utfordringene, og ser etter nye hele tida. Han er veldig modig, og i hver eneste kamp i sesongoppkjøringa har han sett bedre ut enn i fjor, sier en imponert manager Arsene Wenger.

Arsenal kjøpte 20-åringen fra Sevilla i januar, og overgangssummen kan, avhengig av suksess, bli på nesten 200 millioner kroner.

I går scoret Reyes ett og hadde én målgivende pasning da Arsenal slo Manchester United 3- 1 i Community Shield, en kamp mellom forrige sesongs vinner av serie og FA-cup.

Klar til Everton

Fjorårets beste Arsenal-spiller, Thierry Henry, trekker spesielt fram Sevilla-unggutten og Cesc Fabregas etter den overbevisende seieren.

-  Det aller viktigste i dag, var at vi viste at vi kan spille god fotball, sjøl uten alle nøkkelspillerne, sier Henry til Sky Sports.

-  For meg personlig var det viktigst at jeg klarte å spille en hel omgang. Jeg tror jeg skal være klar til åpningskampen mot Everton, sier franskmannen, som har slitt med en akilles-skade.

Smith-suser

Reyes startet scoringsfesten da han serverte ballen uegoistisk til Gilberto Silva fem minutter etter pause. United-forsvaret sto og sov da spanjolen stakk avgårde, og det var heller ingen som følte seg kallet til å markere Silva.

Like etter utlignet Alan Smith med en suser fra 17 meter, men det holdt bare i fem minutter. Da scoret Reyes Arsenals andre mål etter nytt rot i United-forsvaret. Mikael Silvestre avsluttet en begredelig dag i Uniteds bakre rekker med sjølmål 11 minutter før slutt.

-  Vieira kan gå

Blant stjernene Arsenal manglet i går, var kaptein Patrick Vieira. Real Madrid er i forhandlinger med engelskmennene om en overgang, og manager Wenger sier han ikke vil stå i midtbanesjefens vei dersom han ønsker å gå til den spanske hovedstadsklubben.

-  Vi vil ha spillere som er innstilt på å gi alt for klubben. Aller helst vil vi at Patrick skal bli, men bare om han er helt fokusert på Arsenal. Hvis han heller vil spille i Spania, skal ikke vi stå i hans vei, sier Wenger til Sky Sports.

PS: To tilskuere ble arrestert etter at en flaske og en lighter ble kastet mot Henry da han gjorde seg klar til å ta et hjørnespark midt i 1. omgang. Gjenstandene ble kastet fra en av United-tilhengernes tribuneseksjoner. Vakter grep øyeblikkelig inn, og de ansvarlige ble pekt ut. Nå risikerer de å utestenges fra alle fotballkamper i England og Wales i tre år.

LOVER GODT: Arsenal viste fram mye godt spill mot Manchester United i går. Her får Juan Antonio Reyes gode klemmer av lagkameratene etter at han scoret 2- 1.