Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal vant mot West Ham etter selvmål

Arsenals snuoperasjon sikret Emerys første seier

Vant byderbyet mot West Ham.

SIKRET SEIER: Alexandre Lacazettes innlegg gikk via West Hams Issa Diop og i mål. Foto: REUTERS/David Klein
SIKRET SEIER: Alexandre Lacazettes innlegg gikk via West Hams Issa Diop og i mål. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arsenal - West Ham 3-1 (1-1)

Tekniske problemer satte kjepper i hjulene for Arsenal- og West Ham-fans som hadde tenkt å følge oppgjøret på TV 2 Sumo lørdag. Men halvveis ut i oppgjøret var problemene løst, og Sumo-seerne fikk med seg de siste 45 minuttene.

West Ham tok en fortjent ledelse på Emirates lørdag, men Arsenal kjempet seg tilbake og tok med seg tre poeng. Det var et uheldig selvmål av Issa Diop som ble West Hams bane. Senere la også Danny Welbeck på til 3-1.

Det var Arsenals-trener Unai Emerys første seier med sin nye klubb. Det var i det tredje forsøket det skulle lykkes.

- Det var tre viktige poeng. Jeg så mye bra i dag, men også en del vi må jobbe med, sier Emery til BBC.

West Ham-scoring

Byrivalene spilte jevnt i åpningsminuttene, og det skulle bare går 25 minutter før kampen fok full fyr - i alle fall for noen minutter.

West Ham kom på en kontring, og Felipe Anderson la ballen elegant tilbake til Marko Arnautovic, som klinket til fra 16 meter og sendte den ned i Petr Cechs høyre hjørne.

Men Arsenal svarte umiddelbart. Bare noen minutter senere la Hector Bellerin inn fra høyrekanten. Keeper Lukasz Fabianski fikk ei hånd på ballen, men den havnet ute hos Nacho Monreal. Han kunne bare banke ballen i mål til en utlikning.

Mot slutten av omgangen hadde West Ham rett og slett vertene i kne, og de for anledningen blåkledde hadde fortjent å gå til pause med ett mål til i sekken.

Selvmål

Andre omgang fortsatte med store sjanser til hvert lag, men først etter 70 minutters spill hadde Arsenal snudd kampen.

De kom på et godt angrep, og Alexandre Lacazette la ballen inn foran mål. Fra kort hold var West Hams Issa Diop uheldig og styrte ballen i eget nett.

West Ham var fryktelig nære en utlikning i sluttminuttene, men lyktes ikke med å sette ballen i mål.

I stedet var det Arsenal som gjorde det to minutter på overtid. Bellerin trillet ballen inn til Danny Welbeck, som tok en liten piruett og satte ballen enkelt i mål fra sju meter.

Hele Norges coronakart