SVINDEL: Arsenal ble lurt i forbindelse med en sponsoravtale. Foto: Reuters / Ai Project
SVINDEL: Arsenal ble lurt i forbindelse med en sponsoravtale. Foto: Reuters / Ai ProjectVis mer

Arsenals sponsoravtale rammet av svindel

Arsenal har iverksatt etterforskning av sponsoravtalen med kinesiske BYD Auto. Avtalen ble angivelig signert av en bedrager som ikke jobber for firmaet.

Arsenal presenterte sponsoravtalen med den kinesiske bilprodusenten i mai. Nå viser det seg at avtalen ble underskrevet av noen som utga seg for å være ansatt i firmaet.

Bilprodusenten meddelte i forrige uke at en kvinne hadde utgitt seg for å være markedsføringsleder i Shanghai-avdelingen. Vedkommende skal ha signert flere kontrakter med reklamebyråer for å markedsføre selskapet.

- BYD har informert Arsenal at de tror de er blitt utsatt for svindel i forbindelse med flere sponsoravtaler. Det inkluderer vår avtale med BYD, opplyser Arsenal i en pressemelding på klubbens kinesiske nettsted.

Arsenal har iverksatt en etterforskning av saken og ønsker ikke å kommentere saken ytterligere. Pressemeldingen inneholder ingen detaljer om den påståtte svindelen eller dens innvirkning på sponsoravtalen.

BYD Auto har imidlertid sagt at det ble produsert annonser etter sponsoravtalen som et resultat av den påståtte svindelen.

Den mistenkte kvinnen er pågrepet og etterforskes av politiet i Shanghai.