Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Arsenals stadion bør bli oppkalt etter Wenger

Støtte til Arsenal-sjefen fra uventet hold.

TIDENES NEST BESTE: Ifølge Newcastle-trener Alan Pardew er Arséne Wenger Premier Leagues nest beste trener gjennom tidene. Han går så langt som å hevde at Arsenal burde kalle opp stadionet sitt etter ham. Foto: EPA/Andy Rain.
TIDENES NEST BESTE: Ifølge Newcastle-trener Alan Pardew er Arséne Wenger Premier Leagues nest beste trener gjennom tidene. Han går så langt som å hevde at Arsenal burde kalle opp stadionet sitt etter ham. Foto: EPA/Andy Rain. Vis mer

(Dagbladet): I morgen møter Arsenal formsterke Newcastle til duell på Emirates stadium, eller om Alan Pardew får viljen sin: «Wenger stadium».

- Det stadionet (Emirates) burde bli oppkalt etter ham. Den jobben han gjorde da de flyttet fra Highbury, når de hadde all den gjelden og måtte være forsiktige med budsjettet - det var et mirakel at han holdt dem i Champions League, sier Pardew til Daily Mail.

Newcastle-treneren, som selv har måttet tåle protester mot seg fra egne fans, gir full støtte til sin franske kollega som tidligere denne uken ble hetset på togstasjonen på vei hjem fra Stoke-kampen.

Nest best gjennom tidene Pardew er overhodet ikke i tvil om sin beundring for jobben Arséne Wenger har gjort med Arsenal. Det er kun en eneste trener i Premier League-historien han mener Wenger faller bak.

- Jeg tror alle i Arsenal vet at han har gjort en eksepsjonell jobb. For meg, er han den nest beste manageren i Premier League-historien (Bak Sir Alex Ferguson). José Mourinho har ikke gjort nok enda, sa Pardew.

Støtten fra noe uventet hold, ettersom de to trenerne tidligere nesten havnet i slåsskamp under en Premier League-kamp mellom West Ham og Arsenal.

West Hams Marlon Harewood hadde nettopp scoret seiersmålet på overtid, og Pardew provoserte Wenger med sin elleville feiring av målet. Franskmannen nektet å ta Pardew i hånda etter kampen.

Det hele endte med at sistnevnte unnskyldte seg, til tross for at han ikke følte han gjorde noe galt. Pardew sa i dag at de to har lagt det hele bak seg.

KRANGEL: I 2006 havnet Pardew og Wenger nesten i håndgemeng etter at Marlon Harewood hadde senket et titteljagende Arsenal på overtid. Foto: AFP/GLENN CAMPBELL
KRANGEL: I 2006 havnet Pardew og Wenger nesten i håndgemeng etter at Marlon Harewood hadde senket et titteljagende Arsenal på overtid. Foto: AFP/GLENN CAMPBELL Vis mer

- Jeg har hatt en eneste episode med Wenger, utenom det har jeg intet annet enn respekt for ham, sier Pardew.

Kronidioter Søndag kveld ble Wenger og spilleren Joel Campbell stoppet på togstasjonen på vei hjem fra Stoke. Der ble de to truet og hetset på det aller groveste.

Pardew mener det var totalt respektløst, og han får støtte av Arsenal-legenden Ian Wright.

«Utrolig skuffet over mengden kronidioter (mild oversettelse) som heier på klubben jeg elsker. Skulle ønske jeg kunne treffe dem individuelt. Da hadde det bllitt blodbad», skriver han på twitter.

Mange har stilt spørsmålstegn ved hvorfor Wenger ikke benyttet seg av førsteretten Arsenal hadde på Chelseas Cesc Fabrégas i sommer. Spanjolen har tre scoringer og 15 assists så lang i Chelsea-trøya.

Wright, som ifølge Daily Telegraph innrømmer å ha inntatt litt alkohol før han logget seg på Twitter, mener tross Wenger-støtten at noen burde få sparken i klubben.

«Forresten, det faktum at Fabregas er i Chelsea når vi har hadde opsjon på ham.. Jeg bryr meg ikke om hvem, men noen må få sparken», skriver 51-åringen.

STØTTER WENGER: Alan Pardew mener Arsenal-fansen bør vite å sette pris på Wengers arbeid med klubben. I morgen møtes de to klubbene på Emirates. Foto: REUTERS/Andrew Yates.
STØTTER WENGER: Alan Pardew mener Arsenal-fansen bør vite å sette pris på Wengers arbeid med klubben. I morgen møtes de to klubbene på Emirates. Foto: REUTERS/Andrew Yates. Vis mer

Arsenal vant midtukens mesterligakamp mot Galatasaray, blant annet etter en fantastisk scoring av Aaron Ramsey, og ønsker nok å ta med seg det gode spillet inn til morgendagens kamp.

Newcastle har gjort det skarpt mot storlagene så langt, og er blant annet det eneste laget som har slått Chelsea.

• Kampen kan følges i Dagbladets Fotballstudio i morgen klokken 18:30