Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenals stolte rekke kan brytes i dag

Må score mot Olympiacos.

AVANSEMENT?: Arsenal har tatt seg videre i mesterligaen hvert år de siste 15 årene. Nå trenger de scoringer borte mot Olympiakos for at ikke rekken brytes. Foto:  Reuters / Paul Childs
AVANSEMENT?: Arsenal har tatt seg videre i mesterligaen hvert år de siste 15 årene. Nå trenger de scoringer borte mot Olympiakos for at ikke rekken brytes. Foto: Reuters / Paul Childs Vis mer

Arsenal har tatt seg videre i mesterligaen hvert år de siste 15 årene. Nå trenger de scoringer borte mot Olympiakos for at ikke rekken brytes.

Arsenal har alt i egne hender før den avgjørende kampen i Aten onsdag kveld. London-klubben er tre poeng bak Olympiakos i mesterligaens gruppe F. Grekerne vant borte mot Arsenal 3-2. På grunn av innbyrdes oppgjør vil dermed ikke 1-0- og 2-1-seier holde til avansement for Arsenal.

Minst to scoringer må altså være beholdningen for å ta seg videre. Det blir en tøff oppgave for Arsène Wenger og hans skadeplagede mannskap.

Sju spillere ute Alexis Sánchez og Santi Cazorla er blant Arsenals nøkkelspillere som er ute med skade. Totalt er sju spillere utilgjengelige for Wenger onsdag kveld.

Med mål i tankene var det nok derfor gledelig for den franske manageren å se tre forskjellige målscorere i lørdagens 3-1-seier mot Sunderland. Olivier Giroud, Aaron Ramsey og Joel Campbell scoret.

- For vår selvtillit var det helt avgjørende. Jeg var veldig nervøs. Det var en viktig kamp for oss.

- Det er lettere å forberede oss til kampen vel vitende om at vi vant. Det positive er at vi vet hva vi skal gjøre, sa Wenger.

Gjennombrudd I greske medier snakkes det om den 38 år gamle manageren Marco Silva. Portugiseren har ledet Olympiakos til 13 strake seirer i den greske toppdivisjonen. Silva har også blitt hyllet for prestasjonene i Europa.

- Det nå det gjelder, ingen tvil. Bare ett av lagene vil ta seg videre, sa Silva etter 4-3-seieren mot Panthrakikos i helgen.

Olympiakos, med Norges landslagsback Omar Elabdellaoui på laget, har et skadefritt mannskap å mønstre onsdag kveld.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media