Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenals unggutter sviktet igjen

Ledet 3-1 mot Tottenham. Var heldige som berget uavgjort tilslutt.

DAGENS HELT: Rafael van der Vaart scoret to mål for Tottenham, her jubler han over utligningen til 1-1 etter sju minutter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Scanpix
DAGENS HELT: Rafael van der Vaart scoret to mål for Tottenham, her jubler han over utligningen til 1-1 etter sju minutter. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Scanpix Vis mer

Tottenham - Arsenal 3-3 (2-3)

(Dagbladet): Arsenals utgangspunkt var at kun seier mot Tottenham på White Hart Lane var godt nok i jakten på seriegull.

Det kunne heller ikke ha startet bedre for Arsenal i det som utviklet seg til å bli en moderne fotballklassiker.

Theo Walcott fikk en flott stikker fra Cesc Fabregas og scoret allerede etter fem minutter. Rafael van der Vaart utlignet imidlertid et par minutter seinere på et herlig langsudd, men så tok Arsenal over igjen.

Først scoret Nasri på et langskudd, før Tottenham-forsvaret igjen var ute å kjøre etter 40 minutter. Innlegget fra høyre ble brystet ned av William Gallas i feltet, bare for å lande foran føttene til Walcott. Innlegget fra lynvingen fant Van Persie, som trengte to forsøk på å sette ballen i nettaket.

Rotet bort ledelse 3-1 til Arsenal, noen små minutter før pause. Men nok en gang maktet ikke tittelutfordrerne å holde på en ledelse. Sist gang lagene møtte hverandre i serien, vant Tottenham 3-2 etter å ha ligget under 2-0.

Denne gangen ble det «bare» 3-3, takket være Tom Huddlestones langskudd like før pause, samt Arsenals store problem de siste sesongene: Keeperplasen.

STRAFFE: Wojciech Szczesny kløner det til og feller Lennon i boksen. Tottenham utlignet til 3-3 på det påfølgende straffesparket. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Scanpix
STRAFFE: Wojciech Szczesny kløner det til og feller Lennon i boksen. Tottenham utlignet til 3-3 på det påfølgende straffesparket. Foto: REUTERS/Dylan Martinez/Scanpix Vis mer

Unggutten Szczesny halset hodeløst ut og taklet Aaron Lennon, som var på vei vekk fra mål. Dermed fikk Tottenham straffe 20 minutter før slutt, og van der Vaart satte ballen sikkert i mål.

Szczesny gjorde det godt igjen noen få minutter seinere, da han gjorde en flott beinparade på en avslutning fra Modric. Tottenham var nærmest scoring i andre omgang, i en sjeldent underholdende fotballkamp.

- Fantastisk kamp Michael Dawson smilte lurt etter kampen og forsikret Tottenham-fansen om at laget vil fortsette å jakte på Champions League-plassen.

- Etter å ha ligget under 3-1, må vi være fornøyde, men vi hadde mange sjanser i andre omgang og kunne vunnet, sier Tottenham-stopper Dawson etter kampen.

Tomålsscorer van der Vaart ble kåret til banens beste spiller.

- Det var en fantastisk kamp. Det er dette fotball handler om. Vi spilte en fantastisk kamp mot Arsenal, som er et av de beste lagene si serien. Vi bør være fornøyde med 3-3, men jeg mener vi var nærmest å vinne i andre omgang, sier van der Vaart.

Wenger: - Ikke over Arsene Wenger avviser at Arsenal er ute av tittelkampen med uavgjort i dag.

- Det er ikke over, vi vil fortsette å kjempe til siste slutt. Jeg føler vi gjorde en fantastisk første omgang, men vi sviktet i andre. Jeg tror det var fordi spillerne ble slitne, vi hadde en tøff kamp på søndag (mot Liverpool, journ.anm.), sier Wenger.

3-1: Her fører Van Persie Arsenal opp i 3-1-ledelse. Men nok en gang klarte ikke Arsenal å holde unna, de siste fire dagene har de mistet fire poeng fra vinnerposisjon. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIX
3-1: Her fører Van Persie Arsenal opp i 3-1-ledelse. Men nok en gang klarte ikke Arsenal å holde unna, de siste fire dagene har de mistet fire poeng fra vinnerposisjon. Foto: EPA/ANDY RAIN/SCANPIX Vis mer

- Vi må akseptere at vi møtte et bra lag som også kan score mål. Begge lag kunne vunnet. Jeg vet ikke om det er noe feil med instillingen vår eller om noe annet er galt, men vi klappet sammen i andre omgang, sier en resignert Wenger.

Chelsea vant sin kamp 3-1 mot Birmingham og ligger dermed foran Arsenal på Premier League-tabellen. Både Chelsea og Arsenal ligger seks poeng bak Manchester United, alle tre klubbene har spilt 33 kamper og har dermed fem kamper igjen.

Tottenham ligger kun to poeng bak Manchester City, som ligger på den gjeve fjerdeplassen som gir Champions League.

PS! Fernando Torres kom inn som innbytter for Chelsea. Han scoret heller ikke i denne kampen. Du kan følge Chelsea-karrieren til spanjolen på denne nettsida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media