Arsenals usikre kort

Pascal Cygan er spilleren Arséne Wenger må stole mest på i ligainnspurten. Det kan koste klubben dyrt.

Martin Keown er ute med skade i minst en måned, og Sol Campbell hangler med en vond akilles. Dermed er Pascal Cygan Arsenals eneste friske stopperalternativ. Det mener engelske kommentatorer kan koste Arsenal ligatittelen.

Tabber

Statistikken sier alt om hvorfor: Arsenal har tapt åtte kamper i Premier League (5 tap) og Champions League (3 tap) denne sesongen. Pascal Cygan har spilt fra start i samtlige kamper.

Etter stygge feil på åpningsmålet mot både Valencia og Blackburn, har kritikken haglet mot Tony Adams' erstatter. Før gårsdagens kamp måtte derfor Wenger ut og støtte sin landsmann.

- Jeg synes kritikken er urettferdig. Etter min mening spilte ikke Cygan noen dårlig kamp i Valencia.

Det så ut til å hjelpe, i hvert fall i 56 minutter. For Cygan headet Arsenal i ledelsen allerede etter åtte minutter. Der og da var tabbene glemt, men Wayne Rooney vekket minnene til live igjen.

17-åringen rundlurte Cygan så kraftig på utlikningsmålet at han spilte seg rett inn i Sven Göran Erikssons landslagstropp. Rooney satte fart framover, utfordret på egen hånd, fintet Cygan svimmel og skjøt mellom beina hans. Stuart Taylor var sjanseløs.

- Uhyre viktig

I går var imidlertid ikke ungdomsshowet nok til å slå Arsenal. Etter at Bergkamp og Ljungberg skapte rom inne i 16-meteren, klinte Vieira inn vinnermålet.

- Det var en hard kamp, men vi klarte det og er veldig glade for tre poeng. Det var viktig, sa Vieira.

For etter fire kamper uten seier, hvor Arsenal tapte serieledelsen, ble slått ut av Champions League og må spille omkamp i FA-cupen, er Vieira & Co tilbake.

- Vi var veldig skuffet over å gå ut av Champions League, men vi må bare fortsette å ha tro på oss selv. Vi er gode nok til å vinne både serien og FA-cupen.

TO JOKERE: Robert Pires (t.v.) er alltid å stole på. Pascal Cygan derimot, er mer uberegnelig. Like full må Arsenal stole fullt og helt på franskmannen I ligainnspurten.