Arsene Wenger og Arsenal i begivenhetenes sentrum

Les dagens ryktespalte.

epa03835682 Arsenal's Manager Arsene Wenger during the English Premier League soccer match between Fulham and Arsenal at Craven Cottage in London, Britain, 24 August 2013. Arsenal won the match 1-3.  EPA/TAL COHEN DataCo terms and conditions apply. https://www.epa.eu/downloads/DataCo-TCs.pdf
epa03835682 Arsenal's Manager Arsene Wenger during the English Premier League soccer match between Fulham and Arsenal at Craven Cottage in London, Britain, 24 August 2013. Arsenal won the match 1-3. EPA/TAL COHEN DataCo terms and conditions apply. https://www.epa.eu/downloads/DataCo-TCs.pdfVis mer

(Dagbladet): Etter hvert som august kryper mot september, nærmer vi oss også deadline-day med stormskritt.

Når det nå er en uke igjen av overgangsvinduet for denne gang, er det ikke fritt for at det begynner å brenne under føttene på noen og enhver som har lovt å hente inn nysigneringer.

Derfor har ryktemakerne ikke på noen måte tatt helg denne uka. Vi har samlet noen av ryktene som har sett dagens lys denne helgen.

Glipper Cabaye? Tidligere i uka raste Alan Pardew mot sin franske motpart i Arsenal, Arsene Wenger, over London-klubbens bud på midtbane-maestro Yohan Cabaye. Nå kan det se ut som om franskmannen likevel glipper for «The Gunners».

PSG skal nemlig ha kommet på banen, om vi skal tro Metro, og ha lagt et bud på i overkant av 160 millioner kroner på bordet.

Laurent Blanc, som tok over den franske hovedstadsklubben etter Carlo Ancelotti, kjenner Cabaye fra hans tid på landslaget, og vet hva det er han bruker penger på.

ATTRAKTIV: Yohan Cabaye er en mann flere klubber higer etter. Foto: FP PHOTO / GRAHAM STUART NTB Scanpix
ATTRAKTIV: Yohan Cabaye er en mann flere klubber higer etter. Foto: FP PHOTO / GRAHAM STUART NTB Scanpix Vis mer

Cabaye var ikke involvert da Newcastle fikk juling av Manchester City på mandag, og var heller ikke med i troppen da «Skjærene» spilte uavgjort mot West Ham i går.

Hva nå, Wenger? Wenger skal likevel ikke ha gitt opp å bruke pengene han hevder er øremerket overganger denne sommeren.

The Sun skriver i dag at manager-veteranen skal ha kastet sitt blikk på Newcastle-keeper Tim Krul, og at han også skal vurdere å matche PSGs bud på Cabaye.

Metro skriver også at Vicente Guaita, keeper for Valencia, skal være et alternativ på keeperplass.

Det kan derimot se ut som om Karim Benzema blir på Santiago Bernabeu. Sporting Life skriver i dag at stjerneangriperens agent avkrefter enhver overgang for 25-åringen.

Bale-mania Det ville ikke vært en dag på ryktebørsen, uten litt informasjon på Gareth Bale heller. Waliseren skal nemlig ha reist til Spania i avvente at overgangen skal gå igjennom.

Real Madrid prøver som kjent å pushe på for å få offentliggjort Bale i Real Madrid-drakt i løpet av noen dager, mens Daniel Levvy og resten av gjengen på White Hart Lane vil ha alle erstatterne på plass før Bale forsvinner.

I'M A LONDONER?: Ryktene skal ha det til at Erik Lamela allerede er klar for Tottenham. Foto: EPA/LUCIANO ROSSI NTB Scanpix
I'M A LONDONER?: Ryktene skal ha det til at Erik Lamela allerede er klar for Tottenham. Foto: EPA/LUCIANO ROSSI NTB Scanpix Vis mer

Blant de som skal være på vei inn er Romas Erik Lamela og Zenits Hulk. Lenge var også Willian et av de heteste navnene, men i løpet av helgen er det Chelsea som skal ba blitt favoritt til å signere brassen.

Samtidig skal Jose Mourinho også ha fått istand en avtale med Samuel Eto'o. Senegaleseren spilte under portugiseren i Inter, og selv om han etterhvert har begynt å  fra på årene, er han fortsatt en måltjuv av rang.

Hva som skjer med Willian og Eto'o vil nok også spille inn på Mourinhos neste trekk i sagaen om Wayne Rooney, selv om han har lovt å holde fingrene fra fatet i alle fall til etter kampen mellom Manchester United og Chelsea i morra.

United-retur spikret neste år? Som om ikke Bale var nok, ryktene rundt Cristiano Ronaldo vil heller ikke dø helt.

Nå er det snakk om at verdensstjernen skal ha meldt sin interesse for en United-retur, men ikke før neste sommer.

Manchester United skal ha vært på frierferd til Ronaldo i lengre tid, og vet at selv om portugiseren nærmer seg 30, har han enda noen gode sesonger igjen i beina. Det skriver The Guardian.

KJEDEREAKSJON: Dersom Real Madrid skulle kjøpe Gareth Bale, vil det sette i gang en reaksjon. Tottenham får mye penger (selv om de har brukt store deler) , og Real Madrid vil sitte igjen med en solid bulk i egenkapitalen. Foto: REUTERS/Rebecca NadenNTB / Scanpix
KJEDEREAKSJON: Dersom Real Madrid skulle kjøpe Gareth Bale, vil det sette i gang en reaksjon. Tottenham får mye penger (selv om de har brukt store deler) , og Real Madrid vil sitte igjen med en solid bulk i egenkapitalen. Foto: REUTERS/Rebecca NadenNTB / Scanpix Vis mer
KOMMER HJEM?: Det spekuleres i hvorvidt denne mannen igjen kommer til å snøre på seg fotballskoene og løpe ut på Old Trafford mer enn én gan i sesongen. Foto: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER NTB Scanpix
KOMMER HJEM?: Det spekuleres i hvorvidt denne mannen igjen kommer til å snøre på seg fotballskoene og løpe ut på Old Trafford mer enn én gan i sesongen. Foto: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER NTB Scanpix Vis mer