Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsjavin ber Wenger øse ut penger på nye spillere

- Kan ikke bruke Everton som målestokk.

«SHOW ME THE MONEY»: Andrej Arsjavin mener Arsenal må bruke penger på to-tre nye klassespillere før overgangsvinduet stenger neste tirsdag.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
«SHOW ME THE MONEY»: Andrej Arsjavin mener Arsenal må bruke penger på to-tre nye klassespillere før overgangsvinduet stenger neste tirsdag.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Følg Premier League og Tippeligaen direkte i livestudio fra kl. 14.30.

(Dagbladet.no): - Show me the money! brøler Cuba Gooding jr. til Tom Cruise i «Jerry Maguire» til agenten begynner å gjenta mantraet minst like høylytt.

Andrej Arsjavin har det samme budskapet til Arsenal-manager Arsene Wenger, om enn i mer stillfarne former.

I et intervju med  Sunday Times ber den russiske ballvirtuosen sjefen begynne å bruke av midlene klubben har tjent på salget av Emmanuel Adebayor og Kolo Touré til Manchester City.

- Når man selger spillere av et slikt kaliber, er man dømt til å tape, mener 28-åringen fra Sankt Petersburg.

Det sier han på tross av at Arsenal har hatt en blendende sesonginnledning med målkalas mot Everton på Goodison Park, den første borteseieren for et engelsk lag på Celtic Park siden Nottingham Forest vant i 1983 og en meget overbevisende 4-1 seier over Portsmouth i går ettermiddag.

- Trenger etablerte stjerner
Arsjavin gikk ut senest i mai og etterlyste to- tre sommerlige storkjøp - uten å få gehør hos Wenger, som har antydet at han er fornøyd med å jobbe videre med den stallen han disponerer over i øyeblikket. Så langt er den belgiske midtstopperen Thomas Vermaelen eneste nye ansikt på Emirates Stadium.

Det er ikke tilstrekkelig til å overbevise den ambisiøse russeren om at klubben vil være i stand til å kjempe om sølvtøy når fotballsesongen 2009-2010 drar seg til utover våren.

Potensialet i det unge Arsenal-mannskapet er udiskutabelt og maksnivået er - for motstanderne - skremmende høyt, men etablerte toppspillere er en nødvendighet for å stabilisere seg på et jevnt høyt nivå, understreker Arsjavin.

- Vi er fortsatt nødt til å handle. Det er min ærlige mening. Vi kan ikke finne oss i å bruke Everton som målestokk. Vi skulle i stedet sikte mot topplag som Chelsea, Manchester United, Real Madrid og Barcelona. Vi burde kjøpe førsteklasses spillere, uavhengig av hvor gamle de er. Vi burde kjøpe dem som er i stand til å løfte spillet vårt. Topplagene har mye større tropper enn det vi har, og det er derfor vi er nødt til å kjøpe, poengterer Arsjavin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media