Arsjavin har gått til streik

Zenit avlyste møte med Spurs.

(Dagbladet.no): Andrej Arsjavin hadde angivelig blitt lovet å få forlate Zenit dersom det kom et bud på minst 120 millioner kroner.

Men kanskje gjorde han seg selv en bjørnetjeneste ved å være så så god i EM - for plutselig ville russerne ha det dobbelte for spissen.

- Dette er den russiske måten. Ingenting vil endre seg, fordi tilstandene er som de var i Sovjetunionen. For de høye herrer i russisk idrett betyr ikke ønskene til en spiller noe som helst. De er sjefene med stor S. Det er et diktatur. Han er en slave, tordnet agent Dennis Lachter tidligere denne uka.

Isfront

Men i motsetning til slaver flest, har Arsjavin nå gått ut i streik, skriver The Guardian. I går satt 27-åringen hjemme mens lagkameratene tapte 0-1 i cupkampen mot Sibir Novosibirsk.

Arbeidsnedleggelsen skal ha blitt framprovosert av at Zenit-president Alexander Dyukov avlyste et møte med Tottenham og Lachter.

Nå er det altså isfront mellom partene - og det taler ikke nødvendigvis til Arsjavins fordel. The Guardian skriver at tidligere Zenit-spiller Alexander Kerzhakov befant seg i en tilsvarende situasjon et par år tilbake. Han presset på for en overgang til Sevilla, kom på kant med klubbledelsen og ble degradert til reservene.

Der lot de ham råtne - for å låne et uttrykk fra Sir Alex Ferguson - før overgangen omsider gikk i orden åtte måneder senere.

SLAVEN STREIKER: Andrej Arsjavin var ikke med da Zenit i går røk ut av cupen etter 0-1 mot Sibir Novosibirsk. 27-åringen nektet å spille etter at et planlagt møte mellom Spurs og Zenit ble avlyst av klubbpresident Alexander Dyukov. Foto: AP
SLAVEN STREIKER: Andrej Arsjavin var ikke med da Zenit i går røk ut av cupen etter 0-1 mot Sibir Novosibirsk. 27-åringen nektet å spille etter at et planlagt møte mellom Spurs og Zenit ble avlyst av klubbpresident Alexander Dyukov. Foto: AP Vis mer

Mange likheter

Om Arsjavin blir holdt igjen i Zenit mot sin vilje, slik ting kan tyde på, øker det sjansene for at Dimitar Berbatov fortsatt er Tottenham-spiller når overgangsvinduet stenger i månedsskiftet august/september.

De to overgangssagaene er ikke helt ulike:

• Begge har gitt klar beskjed om at de ønsker et klubbskifte

• Begge rapporteres å surmule og være generelt furtne.

• I begge tilfeller er det stor avstand mellom krav og tilbud

Sir Alex Ferguson uttalte i går at det slett ikke er sikkert at United forsterker laget før vinduet stenger. Det kan selvsagt være et forsøk på å gi Spurs inntrykk av at de slett ikke er desperate - til tross for at Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo er ute til sesongstart.

Men det kan også bety at Ferguson anser stallen som god nok til å forsvare pokalene fra forrige sesong.

Arsjavin har gått til streik

- Det kan godt hende vi starter 2008/09-sesongen med samme stall som forrige sesong. De gjorde det tross alt ikke så verst, påpeker Ferguson ifølge Sky Sports.

I fjor var skotten langt mer aktiv på overgangsmarkedet, og hentet Anderson, Nani, Owen Hargreaves og Carlos Tevez. Han forventer at disse tar ytterligere steg kommende sesong.

- Vi har den riktige balansen av ungt og gammelt, takket være jobben vi gjorde på overgangsmarkedet i fjor. Vi har allerede folkene vi trenger, sier han.

<B>MINNER OM ARSJAVIN-SAKEN:</B> Alexander Kerzhakov fikk råtne blant Zenit-reservene etter å ha presset på for en overgang til Sevilla. Etter åtte måneder løste det seg.
<B>INGEN BERBATOV?:</B> Sir Alex Ferguson mener United fint kan klare seg uten forsterkninger.