Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsjavin scoret med «ubrukelig» høyrefot

- Kunne ikke trene hele uka, sier Wenger.

HER BLIR HAN MATCHVINNER: Skuddet fra Andrej Arsjavin var så hardt, og kom så overraskende, at Liverpool-keeper Pepe Reina ikke engang fikk opp armene. Foto: AP Photo/Tim Hales
HER BLIR HAN MATCHVINNER: Skuddet fra Andrej Arsjavin var så hardt, og kom så overraskende, at Liverpool-keeper Pepe Reina ikke engang fikk opp armene. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

||| (Dagbladet): Han pleier vanligvis å holde pekefingeren opp mot leppene når han scorer, men i går så Andrej Arsjavin mest forbauset ut han feiret sitt femte Anfield-mål på to kamper.

Kanskje hadde det sammenheng med at russeren knapt har vært i stand til å bruke høyrefoten sin den siste uka. Men den holdt i massevis i det avgjørende øyeblikket mot Liverpool:

Snaue timen var spilt da Arsjavin dro seg forbi Glen Johnson med en perfekt førsteberøring. Det påfølgende skuddet kom så kjapt at Pepe Reina ikke engang rakk å få opp armene.

Spesiell teknikk
Arsjavin løp bort mot sidelinja der han ble gratulert av Arsene Wenger, som etter kampslutt røpet at matchvinneren spilte med store smerter i nettopp høyrefoten.

- Høyrefoten hans var skadet, han kunne ikke skyte skyte skikkelig og på grunn av det har han nesten ikke trent denne uka. Men da han fikk sjansen grep han den likevel. Skaden gjorde at jeg byttet ham ut seinere i kampen (ble erstattet av Aaron Ramsey ett minutt før full tid, journ.anm.). Akkurat da han scoret følte han likevel ingen smerte, forklarer Wenger til Arsenals hjemmeside.

Det var ikke det første praktmålet Arsjavin har scoret denne sesongen, og Reina er ikke den første keeperen som er blitt tatt på senga av russerens kjappe avslutningsteknikk.

- Han overrasker keeperne og forsvarsspillerne hver gang, mener Wenger.

Fra raseri til lykke
Arsenal-manageren spilte ut hele følelsesregisteret i går, fra å være rasende i pausen og fortelle spillerne at de ikke var verdige til å bære Arsenal-drakta, til å hylle spillerne sine for andreomgangen der de snudde 0-1 til 2-1.

Og i triumfens time har Wenger heller ingen problemer med å skryte av motstanderen - som han ble imponert over de første 45 minuttene.

- Nå som Liverpool har Gerrard, Torres og Aquilani tilbake kan du være sikker på at mange vil få slite her. Nivået de spilte på i første omgang var imponerende, sier han.

- Liverpool var veldig gode i den perioden, og vi spilte med håndbrekket på fordi vi var redde. Frykten handlet om å ikke vinne de store kampene, ettersom vi har tapt mot Chelsea og Manchester United. Man kunne se at det påvirket spillet vårt. Så fort vi ikke lenger hadde noe å tape i 2. omgang kontrollerte vi kampen, mener han.

Kontakt med Chelsea
Det så mørkt ut for Arsenal da de ble knust av Chelsea på eget gress, og lå 11 poeng bak byrivalen. Nå er avstanden bare seks poeng, med én kamp til gode.

Og selv om Robin van Persie er langtidsskadd er troen på ligagull revitalisert hos Arsenal.

- Nå handler det om stabilitet. Jeg har sagt i lang tid at det laget som greier å være virkelig stabile, kommer til å vinne ligaen. Så langt har ingen vært det, sier Wenger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media