Arsène Wenger innrømmer en stor tabbe

Gareth Bale var klar til å signere for Arsenal.

 ANGRER SEG:  Arsene Wenger innrømmer at han hadde elsket å ha Gareth Bale i Arsenal.  Foto: LINDSEY PARNABY/ EPA/ NTB Scanpix
ANGRER SEG: Arsene Wenger innrømmer at han hadde elsket å ha Gareth Bale i Arsenal. Foto: LINDSEY PARNABY/ EPA/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet) Gareth Bale er den mest ettertraktede fotballspilleren i Premier League om dagen. Den hurtige waliseren har en rekke beilere som er villig til å betale mye penger for å lokke ham bort fra Tottenham.

I dag forteller Arsène Wenger  The Sun at historien kunne ha vært helt annerledes.

Bale kunne ha spilt for byrivalen i rødt.

Under franskmannens ledelse.

- Vi hadde Clichy Klok av skade innrømmer Wenger at han kunne ha handlet Bale før han gikk til Tottenham. Arsenal var i kontakt med Southampton om en overgang før Bale ble klar for byrivalen i 2007.  Han kaller den en stor tabbe.

- Vi hentet han ikke fordi vi hadde Ashley Cole og Gael Clichy, og følte ikke at vi trengte enda en venstreback, sier Wenger til The Sun.

 ØNSKET:  Gareth Bale var ønsket av Arsenal da han gikk til Tottehham. Foto: Stephen Pond / AP / NTB Scanpix
ØNSKET: Gareth Bale var ønsket av Arsenal da han gikk til Tottehham. Foto: Stephen Pond / AP / NTB Scanpix Vis mer

Nå er han en angrende synder.

- Jeg må innrømme at det var en stor tabbe. Han kan spille på midtbanen også. Han slet i starten av Tottenham-karrieren. Men etter de flyttet ham til midtbanen har han gjort det ekstremt bra, sier Wenger til avisa.

Store steg Bale har tatt vanvittige steg siden overgangen fra Southampton. Lenge var han kjent som en flop: Tottenham vant aldri med Bale på banen. Bale-forbannelsen ble «sykdommen» kalt.

Men under André Villas-Boas har unggutten flommet over av selvtillit. Det har gjort at prislappen på 5 millioner pund (Det Tottemham betalte for ham) har steget til 80 millioner pund skal vi tro den engelske tabloidavisa.

I år ble Bale kåret til både årets unge- og årets spiller i Premier League.

Hyller rivalens store spiller. - Jeg mener han er den typiske flankespilleren og de er så vanskelig å finne, sier Wenger. Han bryr seg ikke om all kritikk rundt Bale.

Tottenhams toppscorer har tidligere fått mye kritikk for å falle lett i duellene. På de halvannet år har han fått seks gule kort for filming.

 HADDE COLE:  Wenger følte Arsenal hadde gode nok spiller på venstrebacken. Her er Ashley Cole. Foto: Tom Hevezi / AP / NTB Scanpix
HADDE COLE: Wenger følte Arsenal hadde gode nok spiller på venstrebacken. Her er Ashley Cole. Foto: Tom Hevezi / AP / NTB Scanpix Vis mer

- Et par av de situasjonen hvor han har fått gult kort er hardt idømt. Jeg bifaller den nye dommerstilen i Premier League som slår mye hardere ned på filming. Det gis heller et gult for mye enn ett for lite, og det er det jeg vil se. Hvis dommere gjør feil så får man bare ta det med det i prosessen. Jeg tror det er eneste veien å gå. Det er viktig å få bukt med problemet. Bale er på en måte et prosjekt på det egentlig, sa Kasper Wikestad til Dagbladet etter Bale fikk det sjette gule kortet.