Årst: - Resultatet irriterer meg

Mens de fleste andre tenkte mest på årstiden og en god andreomgang hang målscorer Ole Martin Årst seg opp i resultatet. Han liker det ikke.

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no): - Vi kan ikke tenke så mye prestasjon at vi glemmer resultatet, sier Ole Martin Årst. - Så lenge vi tapte 1-2 kan jeg ikke være fornøyd. Og derfor irriterer det meg veldig at Mexico fikk det målet helt mot slutten.

- Det var jo den eneste sjansen de hadde etter pause.

Ole Martin Årst ga Norge 1-0 etter 10 minutter på en strålende prestasjon fra meget skrå vinkel. Etter å ha rundet siste forsvarer og keeper tredde han ballen inn i det lengste hjørnet.

- Det var ingen andre norske inne i boksen så jeg hadde ikke noe valg - jeg måtte skyte, sier han til Dagbladet.no.

- Heldigvis gikk den i mål.

Ole Martin Årst jobbet som vanlig hele veien inn. Og det så ut som han orket det også.

- Det er et syndsedrag, sier han. - Jeg var vanvittig sliten mot slutten. Og det skyldes at vi fortsatt bare skriver januar. I løpet av den neste måneden skal jeg klare å forbedre orken med 20 prosent.

Da Norge hadde trøbbel før pause brukte Ole Martin årst mest krefter. Løpende i mellom ga han aldri opp.

SENDTE NORGE I LEDELSEN: Ole Martin Årst.
SENDTE NORGE I LEDELSEN: Ole Martin Årst. Vis mer

- Det ble for mye, sier han. - Vi var ikke flinke nok med ballen i første omgang. Men etter pause, da vi sto høyere og brukte to spisser, ble det lettere. Mexico ble skjelvne under presset vårt og vi kom til flere målsjanser.

Ole Martin Årst hadde en nesten like stor mulighet til å gi Norge 2-1 som Petter Vaagan Moen. Og i motsetning til debutanten fikk han fram en god avslutning med hodet.

- Jeg gjorde det jeg skulle gjorde _ jeg headet ballen tilbake i det hjørnet den kom fra. Men keeperen var god. Han gjorde en kjemperedning, sier Ole Martin Årst til Dagbladet.no.

IRRITERT ETTER TAP: Årst synes ikke landslaget var flinke nok med ballen.