Årst får sjansen av Semb

Ole Martin Årst er en av sju som kan få sin første landskamp i La Manga neste uke. - Klart jeg er glad, sier Årst til Dagbladet :på nettet.

Norge spiller nordisk turnering i Spania fra 31. januar til 4. februar. Trener Semb bruker sjansen til å kikke på både nye og gamle talenter.

Mange hever nok et øyebryn ved å se spillere som Mike Kjølø, Raymond Kvisvik og Ole Martin Årst i Norges landslagsstropp.

Imponerte i Champions League

Semb trekker fram Kjøløs backinnsats for AIK i Champions League, mens Kvisvik har imponert med tanke på den venstre kantplassen.

Ole Martin Årst kjenner han bedre fra U21-laget, pluss at han storspilte i Gent-trøya mens Semb var på tribunen. Det hjelper også godt å være toppscorer i Belgia.

Årst spilte sammen med Tore André Flo på U21-nivå, men hang ikke med opp i A-troppen.

- Det har vært en lang vei. Jeg skal ikke si vi blir glemt i Belgia, men interessen for de som spiller i England er ti ganger større, sier Årst.

Sju av de 24 spillerne i troppen står uten landskamper. I La Manga får mange sjansen, men det kan også bli den siste på en stund.

Sju nye i fotballtroppen
Sju nye i fotballtroppen Vis mer

- I løpet av en uke på La Manga får vi et klart bilde av hva spillerne står for. Resten må de prestere på klubblaget framover, sier Semb.

Øverste hylle

Semb tror det blir verre for alle nykommerne å komme med i troppen når det etablerte utelandsproffene er tilbake.

- Når vi kan velge på øverste hylle blir det ikke store rom for eksperimenter, sier Semb.